FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrdoljak i Štromar o pripremama HNS-a za lokalne izbore

VARAŽDIN , 27. rujna 2012. (Hina) - Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak te varaždinski župan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar danas su u Varaždinu započeli obilazak županijskih organizacija HNS-a s ciljem što bolje pripreme za lokalne izbore u proljeće sljedeće godine te tom prilikom istaknuli da na tim izborima očekuju barem 20 posto bolji rezultat HNS-a nego na prošlima.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Štromar istaknuo je da su u stranci odlučili krenuti u kampanju jer su izbori vrlo blizu te da namjeravaju obići županijske organizacije kako bi vidjeli koliko su spremne za izbore i koji su im problemi, odnosno, kako bi utvrdili kandidate koji će, kako je rekao, pobijediti na izborima.

"Mi trebamo nakon lokalnih izbora sljedeće godine imati minimalno 20 posto više vijećnika i barem 10-ak posto više načelnika i gradonačelnika nego imamo sada, a bilo bi dobro i da za 100 posto povećamo broj župana", kazao je Štromar dodavši da misli da će prebaciti taj cilj.

Rekao je da će s kandidatima HNS-a uglavnom razgovarati o tome na koji način će se voditi kampanja, a da će on osobno biti zadužen za onaj dio programa i projekata Vlade vezan direktno uz općine, gradove i županije, odnosno za predstavljanje modela javno-privatnog partnerstva, projekte energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, vodovoda i odvodnje, projekte vezane uz otpad i divlje deponije, visoko školstvo, prijevoz srednjoškolaca te kulturne projekte.

Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak rekao je da brojevi HNS-u danas nisu naklonjeni i da rezultati anketa nisu onakvi kakve bi voljeli. No, naglasio je, u povijesti su već prošli kroz slične situacije i mnogi su ih tada otpisivali, ali su oni tada krenuli u obilaske svojih ljudi te su kroz godine kontinuirano povećavali broj članova stranke, koji sada iznosi gotovo 42 tisuće.

"Na lokalnim ćemo izborima napraviti rezultat koji će biti bolji nego prošli put i biti podloga za još uspješnije sljedeće parlamentarne izbore", kazao je Vrdoljak.

Dodao je da HNS u pripremu nastupa na lokalnim izborima kreće s polazišta da je stranka dovoljno sposobna, jaka i organizirana ozbiljno nastupiti na lokalnim izborima bez obzira na dogovor sa strateškim partnerima, ali da bi bilo pametno da Kukuriku koalicija, koja je dobila povjerenje na parlamentarnim izborima, u većini jedinica lokalne samouprave zajedno to povjerenje traži i na lokalnim izborima.

"Očekujem da se u sljedećem razdoblju postigne ozbiljni dogovor s SDP-om, HSU-om i IDS-om o zajedničkom nastupu, ali neovisno o tome naš doprinos toj koaliciji treba biti kao i na parlamentarnim izborima", zaključio je Vrdoljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙