FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: Zagreb može biti naklonjen i pješacima i biciklistima

ZAGREB, 22. rujna 2012. (Hina) - Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je, sudjelujući u akciji zagrebačkog HNS-a u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila, rekla da Zagreb može biti prijateljski naklonjen grad i za pješake i bicikliste, a ne samo za automobile.

Zagreb može biti prijateljski naklonjen grad za pješake, za one koji idu na dva kotača te na električni pogon, a ne samo za automobile, rekla je Pusić sudjelujući u akciji podružnice HNS-a Donji Grad kojom su građanima predstavili svoj prijedlog reguliranja prometovanja bicikala u Zagrebu te poticali alternativni način kretanja.

Pusić je kazala i da će se HNS danas svojom biciklističkom ekipom pridružiti akciji Udruge "Moj bicikl" i Nizozemskog veleposlanstva u Hrvatskoj pod nazivom "Zagrebačka žbica" u vožnji biciklom od centra grada do Savskog nasipa.

Napominjući da je zagrebački HNS inicijator reguliranja prometovanja bicikla i poticanja alternativnog načina kretanja, predsjednik zagrebačke organizacije Dragan Kovačević rekao je kako tom svojom inicijativom žele rješavati probleme običnih građana te potaknuti građane da više sudjeluju u odlučivanju u Gradu Zagrebu.

Inače, u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Danu bez automobila danas u Zagrebu i u više hrvatskih gradova sudjeluje i Savez društava distrofičara Hrvatske s kampanjom "Za pokret - mali pokret u pravom smjeru" .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙