FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji susret američkih komora Europe

CAVTAT, 20. rujna 2012. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj domaćin je ovogodišnjeg susreta Europskog vijeća američkih gospodarskih komora (AmChams in Europe), organizacije koja okuplja 44 američke gospodarske komore u Europi i predstavlja korporativne interese više od 17.000 američkih i europskih tvrtki.

U prigodi održavanja ovog skupa, od 19.-21. rujna u Cavtatu i Dubrovniku, danas je u hotelu Croatia u Cavtatu održan poslovni ručak sa zamjenikom ministra turizma Olegom Valjalom koji se sudionicima obratio na temu globalnih turističkih trendova i položaja Hrvatske u europskom turizmu.

Valjalo je u predavanju pod nazivom "Put Hrvatske prema novim horizontima" u prvom dijelu sudionike upoznao sa pozicijom i aktualnim trenutkom hrvatskog turizma, dok je u drugom dijelu govorio o glavnim ciljevima daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, a to su podizanje konkurentnosti i produljenje sezone.

"Hrvatska je na 34. mjestu u svijetu, a 24. u Europi kad je u pitanju konkurentnost, dok smo na Mediteranu na osmom mjestu. To je za nas u Ministarstvu turizma veliki izazov te ćemo poduzimati mjere kako bi se to stanje promijenilo", kazao je zamjenik ministra turizma dodajući kako se produženje sezone već događa, te kako će se u daljnjem radu fokusirati na razvoj turizma na kontinentu što bi značajno moglo pridonijeti produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

Na poslovnom ručku sudjelovalo je više od 25 direktora američkih komora u Europi te brojni gospodarstvenici.

(Hina) xddub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙