FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski obrtnici na 45. MOS-u u Celju

CELJE, 12. rujna 2012. (Hina) - Na danas otvorenom 45. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju svoje proizvode predstavlja i 21 hrvatski obrtnik, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Riječ je o 17. nastupu hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju, a od 21 izlagača njih 10 nastupa po prvi puta. HOK sufinancira od 30 do 50 posto iznosa troškova izlaganja.

Iz HOK-a ističu kako je promocija obrtništva kroz sajmove jedna od značajnijih aktivnosti obrtničke komore te da su sajmovi prilika za sklapanje novih poslova i pronalaženje novih partnera.

Slovenija je najbliži i nabrži put za ulazak na tržište EU i zato je nastup na tom sajmu značajan, posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju iduće godine, napominju iz HOK-a.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ocjenjuje pozitivnim što se na sajmu u Celju predstavlja 10 novih obrtnika te naglasio kako obrtnici moraju raditi na jačanju konkurentnosti.

Najavio je nastupe obrtnika na sajmovima u Turskoj i Makedoniji. Tako će hrvatski obrtnici po prvi puta nastupiti na sajmu obrade metala i proizvodnje proizvoda od metala Maktek Eurasia u Istanbulu, koji se održava od 2. do 7. listopada. Također, nastupit će i na sajmu metalurgije, elektronike, nemetala i graditeljstva Tehnoma u Skopju, od 16. do 20. listopada.

U sklopu Celjskog sajma održat će se poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Makedonije, Cipra, Slovačke, BiH, Srbije i Kosova.

Na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju, koji se održava do 18. rujna, predstavlja se 1.604 izlagača iz 34 zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙