FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen europski kongres maksilofacijalne kirurgije u Dubrovniku

DUBROVNIK, 15. rujna 2012. (Hina) - U Dubrovniku je završio s radom 21. Kongres Europskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju koji je okupio više od 1500 stručnjaka iz cijeloga svijeta.

U četiri dana održano je više od 500 predavanja, niz panela tijekom kojih su razmijenjena iskustva iz maksilofacijalne kirurgije, otorinolaringologije i plastične kirurgije te niz prezentacija najnovijih istraživanja iz te mlade kirurške grane koja je nastala tijekom Prvog svjetskog rata.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je prvog dana kongresa, održanog pod visokim pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, podsjetio da Hrvatska ima dugu, gotovo 40-godišnju tradiciju maksilofacijalne kirurgije koja je krenula zahvaljujući profesoru Ivi Čuparu i njegovu timu i koja je i danas na visokom europskom i svjetskom nivou.

Hrvatsko društvo za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirugiju glave i vrata osnovano je kao Sekcija za maksilofacijalnu i plastičnu kirurgiju odobrenjem glavnog odbora Hrvatskog liječničkog zbora 16. svibnja 1954.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙