FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra svjetski dan oralnog zdravlja

ZAGREB, 11. rujna 2012. (Hina) - Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se obilježava 12. rujna, Hrvatska komora dentalne medicine ove godine posvećuje pružanju dentalnih usluga te preventivnim postupcima kod osoba s posebnim potrebama.

Komora će, kako su priopćili, posebnu pozornost posvetiti slijepim i slabovidnim osobama za koje će, u suradnji s Hrvatskom knjižnicom za slijepe i slabovidne, izdati drugu knjigu (prva je izdana 2010. godine), kao nastavak uspješnog projekta dostupnosti oralnog zdravlja osobama s posebnim potrebama, čiji će prijepis na Brailleovom pismu, pružiti saznanja o oralnom zdravlju te poučiti slijepe i slobovidne kako ga sačuvati.

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo naglasio je kako edukacija osoba s posebnim potrebama zahtijeva posebnu pozornost u čemu se zajednički moraju angažirati struka, društvo ali i sami pacijenti.

Hrvatska komora dentalne medicine putem svojih stručnih usavršavanja obavlja edukaciju doktora dentalne medicine koji u svojim ordinacijama pružaju dentalne usluge i osobama s posebnim potrebama. Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, Komora će u Šibeniku, u hotelu Solaris, 15. rujna ove godine, održati tradicionalni kongres pod nazivom "Preventiva u dentalnoj medicini" za doktore dentalne medicine i za dentalne tehničare, a na otoku Visu organizirat će akciju podjele četkica i pasta za zube, kao dio strukovne politike dostupnosti oralnog zdravlja u svakom dijelu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙