FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

DUBROVNIK - U Dubrovniku je sinoć otvoren 21. kongres Europskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju koji je okupio više od 150 sudionika iz čitavog svijeta. Za četiri dana trajanja bit će održano više od 500 predavanja te niz panel diskusija i radionica iz maksilofacijalne kirurgije otorinolaringologije i plastične kirurgije. Također će biti prezentirana i najnovija istraživanja iz područja maksilofacijalne kirurgije - grane kirurgije koja je nastala tijekom I. svjetskog rata kako bi se što kvalitetnije liječile ratne ozljede glave i vrata. Skup je otvorio hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je svim sudionicima izrazio dobrodošlicu u Dubrovniku, gradu, kako je kazao, bogate povijesti i bogate kulturne tradicije. Također posebno je naglasio kako je jedna od prvih lekcija koje je naučio iz protokola da u svojoj zemlji govori i pozdravlja na hrvatskom jeziku koji će od 1. srpnja iduće godine biti jedan od službenih jezika EU. Sudionike skupa na svečanosti ispred Kneževa dvora pozdravili su i gradonačlenik Dubrovnika Andro Vlahušić te ministar zdravlja Rajko Ostojić.

SPLIT - Splitski Trgovački sud odbio je zahtjev Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena da se iz stečajnog postupka nad tim poduzećem izuzme stečajni sudac Paško Bačić, ocjenivši takav zahtjev neosnovanim. Kako se navodi u priopćenju splitskog Trgovačkog suda, evidentno je da Nezavisni sindikat radnika Jadrankamena d.d., Pučišća u podnesenom zahtjevu za izuzećem suca tog suda Paška Bačića iskazuje nezadovoljstvo načinom vođenja stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d. - u stečaju, te odlukama koje je stečajni sudac donio u dosadašnjem tijeku postupka. "Samo subjektivno nezadovoljstvo načinom vođenja postupka i odlukama koje su donesene u dosadašnjem tijeku postupka ne može predstavljati zakonom propisani razlog za izuzeće, u smislu odredbi Zakona o parničnom postupku, pa je stoga, temeljem odredbi toga zakona zahtjev za izuzeće stečajnog suca Paška Bačića u predmetu koji se vodi kod tog suda nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d.-u stečaju trebalo odbiti kao neosnovan, navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik Trgovačkog suda Ivan Basić.

ZAGREB - Izložba "Slike baštine - Između dokumentacije i umjetnosti", otvorena sinoć u Galeriji Klovićevi dvori, označila je početak obilježavanje Dana europske baštine, ali i nove sezone te galerije i to, kako je istaknula ravnateljica Marina Viculin, tihom, lijepom, bogatom i važnom izložbom koja nam otkriva začudno blago. Posjetitelji tako mogu vidjeti presjek stogodišnjeg prikupljanja umjetnina i dokumentiranja kulturnih i historičkih spomenika, koji se čuvaju u Planoteci Uprave za zaštitu kulturne Ministarstva kulture. Autori izložbe - voditeljica Službe za dokumentaciju i promociju kulturne baštine i projekte Europske unije Martina Juranović Tonejc i viši stručni savjetnik Krešimir Galović odabrali su tristotinjak radova iz fundusa te uprave koja čuva i veliki broj arhitektonskih planova nastalih od 16. stoljeća do danas. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić otvorila je izložbu i najavila prioritetnu zadaću - digitalizaciju hrvatske kulturne baštine i promjenu načina na koji se mlade upoznaje s kulturnom baštinom. Izložba će biti otvorena do 30. rujna.

BRUXELLES - Hrvatska nogometna reprezentacija je u utakmici skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu kao gost protiv Belgije u Bruxellesu igrala 1-1 (1-1). Hrvatska je povela golom Perišića u 6. minuti, a izjednačio je Gillet u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Pred 45.000 gledatelja na stadionu kralja Baudouina sudio je Undiano Mallenco iz Španjolske. Nakon prva dva kola i Hrvatska i Belgija imaju po četiri boda. Hrvatska će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama odigrati 12. listopada u gostima protiv Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙