FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: u zračnoj luci zabilježen 300.000-ti putnik

ZADAR, 14. rujna 2012. (Hina) - Prigodnom svečanošću Zračna luka Zadar jutros je obilježila promet od 300.000 putnika ove godine, a poklon-bon od 1000 kuna dobila je putnica Marina Šalina koja je putovala na liniji Zadar – Frankfurt.

Za razliku od 2000. godine, kada je prevezeno 65.000 putnika, Zračna luka je ove godine ostvarila pet puta veći promet, a do 2016. godine planira se više od 600.000 putnika godišnje.

Ove godine planiramo ostvariti promet od 370.000 putnika, a u planovima do 2016. predviđamo rast na više od 600.000 putnika, istaknula je direktorica zračne luke Katica Pupić – Bakrač dodavši da su ove godine najbrojniji putnici bili Nijemci, Britanci, Hrvati, Belgijanci i Šveđani.

Dodala je da zračna luka planira nove infrastrukturne projekte - proširenje stajanke za zrakoplove i produljenje uzletno – sletne staze s 2500 metara na 3200 metara, čime bi se mogli prihvatiti i interkontinentalni letovi.

Dobre rezultate zračna luka je ostvarila zahvaljujući niskotarifnim zrakoplovnim kompanijama, a turističke najave govore da će se takav rast nastaviti, rekao je zadarski župan Stipe Zrilić.

Zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović rekao je kako je zadatak gradova i općina, ali prvenstveno poduzetnika, da se naprave kapaciteti kako bi sve te turiste, goste, kupce i potrošače mogli primiti.

Zadarska županija trenutno je na četvrtom mjestu u Hrvatskoj po broju gostiju s 11 posto svih dolazaka i 14 posto noćenja, što je jedan od najboljih je rezultata u povijesti županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙