FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZLZ: Tončiju Peoviću drugi mandat u upravnom odboru ACI

ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Glavni direktor Zračne luke Zagreb (ZLZ) Tonči Peović ponovo je izabran za člana upravnog odbora Međunarodnog vijeća zračnih luka-ACI (Airport Council International), izvijestili su danas iz ZLZ-a.

Peović je na tu poziciju izabran na godišnjoj skupštini te svjetske organizacije zračnih luka održanoj jučer u Calgariu u Kanadi.

To mu je ujedno drugi uzastopni mandat u upravnom tijelu te organizacije, gdje će predstavljati i europske zračne luke uz predstavnike najvećih europskih zračnih luka, poput Frankfurta, Muenchena, Amsterdama, Atene i drugih, navodi se u priopćenju.

Upravu ACI-ja čini 28 direktora najvećih svjetskih aerodroma, pa je ponovni izbor Peovića u ovo tijelo ujedno i priznanje Zračnoj luci Zagreb za aktivno sudjelovanje u dosadašnjem radu predstavnika Zračne luke Zagreb u međunarodnim strukovnim udruženjima, smatraju u ZLZ.

Podsjećaju i da su predstavnici ZLZ-a od 2009. uključeni u rad brojnih međunarodnih stručnih radnih skupina za ekonomska pitanja, zaštitu zračnog prometa, sigurnost letenja, zaštitu okoliša i druge aspekte zračnog prometa, a od 2010. ZLZ je i regionalni međunarodni centar za obuku osoblja u zračnom prometu po ACI programu koji se održava četiri puta godišnje i okuplja polaznike iz cijelog svijeta.

Takvo međunarodno priznanje Peoviću smatraju i važnijim jer dolazi baš u tjednu kada ZLZ obilježava 50 godina rada na postojećoj lokaciji, kao i nakon rekordnih kolovoških rezultata u broju putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙