FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Banco Popolarea u prvoj polovini godine iznosila 29 milijuna eura

VERONA/ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Neto dobit talijanske Banco Popolare iznosila je u prvoj polovini godine 29 milijuna eura nakon gubitaka povezanih s revalorizacijom vrijednosnih papira.

U istom razdoblju prošle godine prilagođena neto dobit iznosila je 189,6 milijuna eura.

Ako se izuzme gubitak povezan s revalorizacijom vrijednosnih papira, konsolidirana neto dobit iznosila je 171 milijun eura, u usporedbi s 167 milijuna eura u istom razdoblju lani.

U promatranom je šestomjesečnom razdoblju Banco Popolare neto upeterostručila rezervacije za rizike i troškove, na 11,8 milijuna eura, u usporedbi s 2,24 milijuna eura rezervirana u istom razdoblju lani.

Neto je otpisano 398 milijuna eura kredita, jamstava i obveza, što je gotovo isti iznos kao i u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Operativna dobit smanjena je 24,7 posto, na 511 milijuna eura, a neto prihodi od kamata blago su porasli, za 2,9 posto, na 916 milijuna eura.

U banci ističu da su na kraju lipnja ostvarili planirani cilj jačanja kapitala, povećavši stopu adekvatnosti kapitala na 10,2 posto, sa 7,1 posto koliko je iznosila na početku godine. Time su premašili prag od minimalno devet posto, koji je odredila Europska agencija za banke (EBA).

Europski je regulator u prosincu objavio da Banco Popolare mora prikupiti 2,7 milijardi eura dodatnog kapitala kako bi se uspješnije nosio s eventualnim nepovoljnim prilikama na tržištima i u gospodarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙