FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori na oprezu nakon tri dana dobitaka

NEW YORK, 8. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili, nakon tri dana rasta cijena dionica na Wall Streetu, dok investitori iščekuju signale iz Europske središnje banke (ECB) u vezi novih mjera za rješavanje dužničke krize.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na gubitku 14 bodova, a tehnološki Nasdaq 1 bod.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 3,1 bod, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Rastuća očekivanja da bi ECB uskoro mogao poduzeti nove korake u rješavanju dužničke krize, kao i da bi Fed mogao usvojiti nove stimulativne mjere radi oživljavanja usporenog gospodarskog oporavka u SAD-u, potaknuli su proteklih dana snažan uzlet cijena dionica, pri čemu je S&P 500 indeks ojačao peti tjedan zaredom, te dosegnuo najvišu razinu od početka svibnja.

Ipak, investitori su sada opet na oprezu, jer su troškovi zaduživanja Španjolske ponovno preskočili dugoročno neodrživih 7 posto.

Ujedno, Bank of England danas je smanjila procjene gospodarskih izgleda za Britaniju u srednjem roku, a nije signalizirala niti uvođenje novih stimulativnih mjera.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava preliminarnog podatka o produktivnosti i troškovima rada u SAD-u u drugom tromjesečju. Ekonomisti u Reutersovoj anketi procjenjuju da je produktivnost u tome razdoblju porasla 1,3 posto, a troškovi rada 0,6 posto.

Na europskim burzama cijene dionica danas su oslabile, nakon što su dan ranije dotaknule najviše razine u zadnja četiri mjeseca.

Trenutno su londonski Ftse i frankfurtski DAX u minusu 0,53 posto, a pariški CAC 0,83 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙