FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak indeksa nakon šest dana pada?

NEW YORK, 13. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, najavljujući oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon šest dana pada uslijed umirujućih vijesti o kineskom gospodarskom rastu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na dobitku 46 bodova, a tehnološki Nasdaq 11,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 porastao je 3,8 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Kineski bruto domaći proizvod porastao je u drugom tromjesečju za 7,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavile su jutros kineske vlasti.

Iako je to najsporija stopa rasta u posljednje tri godine, pa bi u cijeloj ovoj godini to drugo po veličini svjetsko gospodarstvo moglo zabilježiti najmanji rast od 1999., taj podatak u skladu je s očekivanjima analitičara.

Međutim investitori su na oprezu nakon što je JPMorgan Chase izvijestio da je njegov londonski odjel u drugom tromjesečju zabilježio gubitak od čak 4,4 milijardi dolara. Zbog toga je dobit banke na razini grupe niža 9 posto u odnosu na prethodno razdoblje. Cijena dionice te banke oslabila je 1,6 posto u elektroničkom predtrgovanju te iznosi 33,5 dolara.

Uskoro se očekuje i objava poslovnih rezultata još jedne velike američke banke – Wells Fargoa.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava indeksa proizvođačkih cijena u SAD-u za svibanj te indeks povjerenja američkih potrošača za srpanj.

Na europskim burzama cijene dionica danas su porasle, ponajviše nakon uspješno provedene aukcije talijanskih državnih obveznica. Prodane su uz prinos ispod 5 posto unatoč tome što je jutros agencija Moody's snizila kreditni rejting Italije za dva stupnja.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,42 posto, pariški CAC 0,43 posto, a frankfurtski DAX 0,94 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙