FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u blagom plusu

NEW YORK, 6. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, ukazujući na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu nakon snažnog skoka u petak pod utjecajem boljeg od očekivanja izvješća o zaposlenosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati na dobitku 10 bodova, a tehnološki Nasdaq 11,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 2,3 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Terminski indeksi ukazuju danas na nastavak rast cijena dionica na Wall Streetu, nakon što su u petak Dow Jones, S&P i Nasdaq indeks porasli između 1,7 i 2 posto, dosegnuvši najvišu razinu od početka svibnja, zahvaljujući boljima nego što se očekivalo podacima o zaposlenosti.

U srpnju je u SAD-u broj zaposlenih povećan za 163.000, najviše u posljednjih pet mjeseci i znatno više od 100.000, koliko se očekivalo.

S obzirom da za danas nema najavljenih makroekonomskih objava, investitori na Wall Streetu bit će fokusirani na europsku dužničku krizu. U međuvremenu, prinosi na španjolske i talijanske obveznice nastavili su kliziti.

Na europskim burzama najvažniji indeksi izbrisali su jutrošnje gubitke, te su u blagom plusu, jer investitori nisu skloni pretjeranim prodajama dionicama s obzirom da očekuju ujesen da Europska središnja banka poduzme korake ka rješavanju dužničke krize u eurozoni.

Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,25 posto, frankfurtski DAX 0,6 posto, a pariški CAC 0,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙