FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez investitora uoči objave novih pokazatelja

NEW YORK, 16. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili, nakon što su cijene dionica na Wall Streetu u petak snažno porasle, jer su investitori na oprezu uoči objave novih američkih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 12,30 sati na gubitku 24 boda, a tehnološki Nasdaq 6,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 4,6 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon odličnih poslovnih rezultata koje je u petak objavio JPMorgan, danas se očekuje objava tromjesečnih poslovnih rezultata Citigroupa.

Nove smjernice investitorima trebali bi dati i makroekonomski pokazatelji. Tijekom dana očekuje se objava Empire State izvješća o industrijskoj aktivnosti njujorškog Feda u srpnju, te podaci o prometu u američkoj maloprodaji u lipnju i poslovnim zalihama u svibnju.

Od poslovnih vijesti, špekulira se da bi farmaceutska kompanija GlaxoSmithKline mogla objaviti sporazum o kupnji biotehnološke tvrtke Human Genome Sciences za otprilike 2,8 milijardi dolara.

Na europskim burzama cijene dionica danas su blago oslabile, nakon odlične izvedbe u petak zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima JPMorgana, jer investitori prije novih odlučnijih poteza žele vidjeti kakvi su poslovni rezultati ostalih investicijskih banaka i kompanija.

Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,02 posto, frankfurtski DAX 0,03 posto a pariški CAC 0,14 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙