FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić obišao radove u Športskom parku Mladost

ZAGREB, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas atletsku stazu Športskog parka Mladost na kojoj se izvode sanacijski radovi, ustvrdivši kako će poduzeti sve da se ne dovede u pitanje održavanje Hanžekovićeva memorijala, što će se održati početkom rujna.

Gradonačelnik je najavio je da će svaka tri dana provjeravati kako napreduju radovi, koji su vrijedni nešto više od dva milijuna kuna, a koji obuhvaćaju sanaciju oštećenja atletske staze Športskog parka Mladost kako bi se postigla kvaliteta staze potrebna za dobivanje IAAF certifikata.

Bandić je rekao da će na mitingu sigurno nastupiti Sandra Perković, dok se za Blanku Vlašić to još ne zna.

Direktorica Hanžekovićeva memorijala Ivana Brkljačić rekla je da ove godine imaju najavu za vrhunske šprintere i atletičare koji žele doći u Zagreb.

Ustvrdila je da je rekonstrukcija i obnova staze bila nužna, a nada se da grad Zagreb neće stati na tome te da će se obnavljati atletska staza i na Sveticama.

Direktor Hrvatskoga atletskog saveza Siniša Ergotić rekao je da su skakalište za skok udalj preseleli na dio u neposrednoj blizini glavne tribine, što će, smatra, doprinijeti atraktivnosti ovogodišnjeg mitinga.

Posljednja rekonstrukcija koja je rađena prije dvije, tri godine napravljena je u svega tjedan dana, što, kazao je Ergotić, nije bilo najkvalitetnije rješenje. Sadašnji radovi jamče da na atletskoj stazi neće biti potrebni bilo kakvi zahvati idućih pet, šest ili deset godina.

Radovi, započeti 20. kolovoza, trebali bi završiti 28. kolovoza, nakon čega slijedi dobivanje certifikata.

Trenutno se skidaju oštećeni slojevi staze i ispire podloga kao priprema za nanošenje novog sloja postupkom retoppinga. Izvode se i radovi na izgradnji nove staze za skok udalj i trening.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙