FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklisti produljuju sezonu u sjeverozapadnoj Istri

UMAG, 10. srpnja 2012.(Hina) - Razvoj ponude za cikloturiste u klasteru sjeverozapadne Istre predstavljen je na večerašnjoj konferenciji za medije u Umagu, u sklopu teniskog ATP "Vegeta Croatia Opena".

Turističke zajednice gradova Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje te turističke kompanije Istraturist Umag i Laguna Novigrad zajednički rade na daljnjem razvoju sjeverozapadne Istre koja želi unapređenjem kvalitete svoje ponude učvrstiti poziciju destinacije idealne za odmor.

"Sukladno marketing planu klastera, cikloturizam je definiran kao jedan od turističkih proizvoda za razvoj kojega se klaster opredijelio, te na njemu zajednički radi od 2011.", kazao je direktor turističke zajednice grada Buja Valter Bassanese.

Direktor poslovnog razvoja Istraturista Davor Brenko istaknuo je da Istraturist, s obzirom na postojeće mogućnosti i veliki potencijal destinacije, posvećuje posebnu pažnju razvoju ponude za bicikliste. Kroz zajedničke aktivnosti s partnerima klastera te investicije u "bike-hotel" Sol Garden Istra, Istraturist je ukupno u razvoj biciklističke ponude uložio milijun kuna u 2011. i 2012. te u pripremu 2013. godine, a dosad poduzete aktivnosti rezultirale su rastom noćenja cikloturista od 70 posto u predsezoni 2012. godine.

"Biciklizam je najmasovniji "outdoor sport" u Europi, kojim se rekreativno bavi čak 60 milijuna Europljana, što predstavlja vrlo značajnu bazu potencijalnih gostiju", ustvrdio je je Bernard Musulin, voditelj projekta cikloturizma klastera. Dodao je kako su protekle godine cikloturisti u Europi ostvarili 25 milijuna noćenja, a top destinacije su Njemačka, Italija, Španjolska, Francuska, Austrija i Irska.

Po njegovim riječima Istra je već poznata lokacija na kartama biciklista te je dosta uloženo u razvoj biciklističkih staza i ostale infrastrukture, no za jačanje ove vrste turizma "potrebna su stalna ulaganja u sadržaje i ponudu".

"Ključni elementi za razvoj cikloturizma su atraktivne biciklističke staze, smještajni kapaciteti s uslugama za bicikliste, bike friendly hoteli, biciklističke usluge, te manifestacije za bicikliste", istaknuo je Musulin.

Sjeverozapadna Istra trenutno ima 19 staza s više od 550 kilometara ucrtanih biciklističkih staza, šest bike hotela koji imaju potrebnu "bike" infrastrukturu, a od manifestacija ima više od 15 rekreativnih biciklijada te nekoliko profesionalnih utrka,

U klasteru Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje uvjereni su da će razvojem sveobuhvatnije ponude za biciklističke goste dodatno pridonijeti produljenju sezone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙