FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad dobiti švedskog Erisssona u drugom tromjesečju

STOCKHOLM, 18. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Švedski proizvođač opreme za mobilne operatere LM Ericsson u srijedu je izvijestio da mu je neto dobit u drugom tromjesečju na godišnjoj razini oštro pala, na 1,1 milijardu švedskih kruna (156 milijuna dolara).

Neto dobit u istom je razdoblju prošle godine iznosila 3,1 milijardu kruna, stoji u priopćenju švedske kompanije.

Kao glavne razloge niže dobiti u kompaniji izdvajaju slabiju prodaju infrastrukture za mreže u Kini i Rusiji, a navode i kako su se u tome razdoblju usredotočili na stabilnije, premda manje profitabilne usluge tehničke podrške operaterima.

Dio poslovanja koji se bavi prodajom telekomunikacijske infrastrukture znatno je manje doprinio ukupnim prihodima, budući da je potražnja oslabjela zbog slabosti gospodarstava. S druge strane, odjel poslovanja za pružanje globalnih usluga održavanja i tehničke podrške za mreže zabilježio je veće prihode.

Ukupni prihodi su tako uvećani na 55,32 milijarde kruna, s 54,77 milijardi u istom lanjskom razdoblju.

Izvršni direktor tvrtke Hans Vestberg kaže da će se promjena fokusa poslovanja isplatiti u dugoročnoj perspektivi, premda je svjestan njezinih privremenih negativnih učinaka na dobit.

"U 2010. smo svjesno donijeli takvu odluku kako bismo osvojili veći tržišni udjel i pojačali svoje vodstvo na području tehnologije i usluga, i te kako svjesni pritisaka koje će profitabilnost kratkoročno trpjeti. Sada je naš fokus pretočiti te dobitke u održiv profitabilan rast", kazao je Vestberg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙