FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK dodijelila znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

ZAGREB, 5. srpnja 2012. (Hina) - Savjet projekta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore (HGK) na današnjoj je sjednici dodijelio pravo korištenja znaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko za nekoliko proizvoda i linija proizvoda, izvijestili su iz HGK.

Tako su pravo korištenja znaka Hrvatska kvaliteta dobili linija proizvoda Muška odijela Marty-Tedy-Bery-Ceremonia-Smoking tvrtke Kotka, proizvod Hrastov rezani furnir tvrtke Furnir Otok i linija proizvoda 'Med: Cvjetni, Bagrem, Kesten' tvrtke Agro Favorit iz Slatine.

Ujedno je dodijeljeno pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko proizvodima Škrlet - kvalitetno vino Vinarije Mikša iz Repušnice, Škrlet - kvalitetno vino Vinarije Miklaužić iz Popovače i Škrlet - kvalitetno vino Vinarije Trdenić iz Siska.

Po podacima HGK, do sada su dodijeljena 232 znaka Hrvatska kvaliteta i 120 znakova Izvorno hrvatsko.

Iz HGK podsjećaju da znak Hrvatska kvaliteta kupcu daje jamstvo da je riječ o proizvodima i uslugama koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi.

Proizvodi i usluge sa znakom Izvorno hrvatsko imaju posebnu vrijednost, što proizlazi iz činjenice da je riječ o kvalitetnim proizvodima i uslugama koji uključuju značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙