FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. lipnja

ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. lipnja.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) domaćin je 19. susreta predsjednika gospodarskih komora zemalja bivše Jugoslavije s temom "Unapređenje regionalne suradnje u kontekstu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju". Riječ je o tradicionalnom susretu vodećih ljudi gospodarskih komora regije koji se organiziraju od 2001. godine. Cilj je ovogodišnjeg susreta definirati pravce buduće suradnje, utjecaj hrvatskog članstva u EU na postojeće ekonomske odnose zemalja potpisnica Sporazuma CEFTA-e, kao i mogućnosti koje se regiji otvaraju ulaskom Hrvatske u EU. Sudionicima susreta uvodno će se obratiti predsjednik HGK Nadan Vidošević, a iz HGK napominju da će taj dio susreta biti otvoren za novinare (11,00 sati), dok se po završetku susreta očekuju izjave za novinare sudionika skupa (13,00 sati, HGK, dvorana C, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Sudionici Regionalne konferencije jugoistočne Europe o energetici raspravljat će o investicijskom planu Vlade RH u području energetike, novoj zakonskoj regulativi u rudarstvu, stanju i perspektivi tržišta nafte i plina itd. Cilj je konferencije, koju organizira Infoarena Grupa, omogućiti sudionicima uvid u aktualne trendove u energetici te viziju budućeg izgleda energetskog sustava u trenutku kad su pred njega stavljeni imperativi poput održivosti i sigurne opskrbe (9,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na tematskoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb govorit će se o aktualnom stanju u gospodarstvu grada Zagreba i Zagrebačke županije te trendovima u poduzetništvu i obrtu u 2012. godini (10,00 sati, Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Konferencija Globalno & lokalno - Globalne tvrtke i hrvatski biznis, prema najavama organizatora, poslovnog tjednika Lider, prvi u nizu godišnjih susreta predstavnika najvažnijih multinacionalnih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj s predstavnicima domaćeg biznisa, političara s nacionalne i lokalnih razina, organizacija civilnog društva i medija. Neke od tema o kojima će raspravljati sudionici konferencije su očekivanja multinacionalnih kompanija kada ulaze na novo tržište, odnosno prioriteti pri odlučivanju i izboru nove destinacije, pitanja kako strane kompanije ocjenjuju domaću ponudu, koliko im je razvijen sustav suradnje s lokalnim partnerima, po kojim kriterijima odabiru lokalne partnere, postoji li mogućnost ulaska provjerenih lokalnih partnera u širu (globalnu) mrežu partnera, itd. (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera CROMA, Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organizatori su 2. kongresa hrvatskih menadžera i poduzetnika koji će se održati pod radnim naslovom "Masterplan i stvarnost" i pokušati odgovoriti na pitanje u kojoj su se mjeri promjene počele realizirati. Naime, na 1. kongresu hrvatskih menadžera i poduzetnika, održanom prije otprilike godinu dana, usvojen je Masterplan razvoja hrvatskog gospodarstva, odnosno okvirni prijedlog promjena koje valja učiniti u smjeru gospodarskog oporavka. Sudionici 2. kongresa bavit će se pitanjima ekonomske politike Vlade u odnosu na industriju, poljoprivredu, prehrambenu industriju bankarstvo i malo poduzetništvo te položajem menadžera u svjetlu novog zakonodavstva (9,30 sati, velika dvorana HOK-a, Ilica 49/II).

ZAGREB - Nezavisni sindikat radnika Jadrankamena organizira tematsku tribinu pod nazivom "Jadrankamen - kruh od kamena", na kojoj će se govoriti o širem kontekstu događanja oko te tvrtke iz Pučišća na otoku Braču te postupaka sudionika u cilju rješavanja krizne situacije. U sklopu tribine održat će se i konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati voditeljica odvjetničkoga tima i sindikalni čelnici Jadrankamena (17,00 sati, Društveni centar kina Mosor, Zvonimirova 63).

Dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙