FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: Hrvatski dan na sajmu EIRE u Milanu

ZAGREB/MILANO, 5. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) je danas na sajmu Expo – Italia Real Estate u Milanu otvorila izložbu "Be CROative", a na prezentacijama "Be CROative" i "Hrvatska - srce svijeta za sve vaše investicije" potencijalnim ulagačima predstavljena su 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura, izvijestili su iz HGK

Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u robnoj razmjeni, drugi po važnost ulagač u Hrvatsku, a 65 posto bankarske aktive u Hrvatskoj nadziru banke u talijanskom vlasništvu, što može biti dobra potpora talijanskim ulagačima, naglasio je veleposlanik Hrvatske u Italiji Tomislav Vidošević.

Potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta naglasila je nako je Hrvatska na pragu ulaska u EU te izrazila nadu da će to potaknuti potencijalne investitore na greenfield i ulaganja u hrvatski realni sektor, što bi bilo od velikog značaja za gospodarski rast.

Direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali je pred brojnim zainteresiranim investitorima održala prezentaciju i predstavila "Invest in Croatia", kao dio novog koncepta izložbe Be CROative u sklopu kojeg su ponuđena 22 investicijska projekta iz područja turizma, infrastrukture, obnovljivih izvora energije, industrije, znanosti i tehnologije i nekretnina čija ukupna vrijednost prelazi 2,5 milijardi eura, s naglaskom na posebne uvjete, olakšice, poticaje i tehničke/operativne pojedinosti kako bi se pružile informacije svima žele poslovati u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju HGK.

EIRE - Expo Italia Real Estate se od 5. do 7. lipnja održava u Milanu, a riječ je o jednom od najvećih sajmova nekretnina i investicija na području Italije, ali i EU.

HGK je ove godine osmislila sveobuhvatni koncept izložbe stavljajući naglasak na investicije i inovacije u Hrvatskoj. Stoga izložba "Be CROative" ima dvije nove komponente - "Invest in Croatia" i "Innovation in Croatia", a cilj im je predstaviti Hrvatsku i njeno gospodarstvo kao privlačnu ulagačku destinaciju s vrijednim i kvalitetnim investicijskim potencijalom.

HGK putem projekta "Be CROative" od 2007. godine u inozemstvu promovira kvalitetne hrvatske proizvode (s oznakama "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta"), svjetski poznate izume Hrvata te Hrvatsku i njene ljepote i posebnosti, a do sada je održana 21 izložba u zemlji i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙