FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12, 30 sati

ZAGREB, 2. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Donedavni glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić kazao je na suđenju u slučaju Fimi medija da Predsjedništvo HDZ-a, u vrijeme dok je tu stranku vodio optuženi bivši premijer Ivo Sanader, nije raspravljalo o materijalnom i financijskom poslovanju stranke, što je po statutu bilo dužno činiti. "Na sjednicama Predsjedništva donosile su se odluke o doniranju pojedine udruge, kluba, nekog društva, ali Predsjedništvo nije odlučivalo o aktima kao što su završni račun i financijski plan", kazao je Bačić, koji je prije dužnosti glavnog tajnika bio član Središnjeg odbora te Predsjedništva HDZ-a. Bačić je rekao da je HDZ, iako Predsjedništvo o tome nije odlučivalo, predavao završne račune i ispunjavao obveze prema Poreznoj upravi, Fini i ostalim institucijama. "Dokumenti su prije toga davani na uvid predsjedniku stranke, koji je s obzirom na svoj autoritet s tim morao biti upoznat", zaključio je Bačić.

ZAGREB - Prijave za upis u I. razred srednjih škola u prvome krugu ljetnoga roka počele su jutros u 8 sati, a po odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u školskoj godini 2012./2013. u 2.223 razredna odjela moći će se upisati 55.790 učenika. Prijave za upis u prvome krugu ljetnoga roka primat će se danas do 16 sati, a budući srednjoškolci prijave će moći predati i sutra od 8 do 16 sati. Rezultati će biti objavljeni na oglasnim pločama ili mrežnim stranicama škola u srijedu, 4. srpnja najkasnije do 14 sati. Upisi u srednje škole obavljat će se u četvrtak, 5. srpnja od 8 do 16 sati. Učenici koji se ne uspiju upisati u prvome krugu ljetnoga roka, moći će se prijaviti za preostala mjesta u srednjim školama u drugome krugu, koji počinje u ponedjeljak, 9. srpnja. Rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. srpnja, a upisi će se obavljati u srijedu 11. srpnja. Najkasnije do 17. kolovoza na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola bit će objavljen broj nepopunjenih upisnih mjesta (prema vrstama programa).

ZAGREB - Nakon pregovora s posadom jedrilice "Maria Drink" nepoznate zastave pripadnosti, Obalna straža Republike Hrvatske jutros je dobila suglasnost posade da se navedena jedrilica otegli u luku Gruž, priopćeno je iz Ministarstva obrane. Motorna jedrilica, na kojoj je 65-ero imigranata, zbog kvara na motoru već dva dana pluta na moru. Brod Obalne straže "Hrvatska Kostajnica" stigao je sinoć oko 22 sata u području ZERP-a, južno od Mljeta u pomoć imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana kojima su podijelili vodu, hranu i lijekove. Tijekom jutrošnjih pregovora posada jedrilice je potvrdila da sada imaju dovoljno hrane i vode, te da su dobiveni lijekovi popravili zdravstveno stanje sedam članova posade jedrilice. Posada broda Obalne straže u početku nije mogla utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika nije želio izjasniti, a budući da se jedrilica nalazi u međunarodnim vodama, pripadnici Obalne straže nisu mogli postupati bez privole zapovjednika jedrilice. Rano jutros u područje je upućen zrakoplov Obalne straže RH PC-9 u zadaću izviđanja radi utvrđivanja stanja na jedrilici.

ZAGREB - U prometnoj nesreći na nadvožnjaku Sava-Odra na autocesti A3 u smjeru istoka teretni je automobil probio zaštitnu ogradu i pao u oteretni kanal Sava-Odra, a u nesreći je ozlijeđeno više osoba. Iz zagrebačke policije doznaje se da su u sudaru, koja se dogodila u 10,16 sati, sudjelovali jedan osobni automobil te dva teretna automobila, pri čemu je jedan teretni automobil probio zaštitnu ogradu na nadvožnjaku i sletio u oteretni kanal. Točan broj ozljeđenih osoba i težina njihovih ozljeda još nije poznat. U tijeku je očevid, a promet se odvija jednim prometnim trakom.

VIROVITICA - Dvadesetčetverogodišnji mladić s područja Kloštra Podravskog utopio se jučer u bazenu u Križnici nedaleko od Pitomače, izvijestila je jutros virovitičko-podravska policija. Policijskim istraživanjem utvrđeno je da se mladić na privatnom imanju kupao s bratom i prijateljem, te da je nakon zarona u bazen ostao na dnu ne dajući znakove života. Nije pomogao ni pokušaj oživljavanja nakon što su ga brat i prijatelj izvukli iz bazena.

SPLIT - Zbog nezakonita izlova oko pet kilograma prstaca policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg muškarca, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Muškarca su u nezakonitom izlovu zašićenih prstaca uhvatili policijski službenici Postaje pomorske policije u trogirskom akvatoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙