FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat hrvatskog vozača poziva putnike da poštuju vozače

ZAGREB, 1. srpnja 2012. (Hina) - Nakon što su jutros četvorica nasilnika pretukla vozača ZET-ova autobusa, Sindikat hrvatskog vozača apelirao je na sve korisnike gradskog prijevoza da poštuju vozače.

"S obzirom da ponovno svjedočimo napadu na vozača javnog prijevoza u radnim jutarnjim satima, te nanošenje ozljeda osobi koja je bila na svome radnom mjestu i samo radila svoj posao, koja je bila na usluzi građanima od kojih je zadobila tjelesne ozljede, Sindikat hrvatskog vozača apelira na sve korisnike usluga gradskog prijevoza da poštuju vozače i sve popratno osoblje koje im svojim svakodnevnim radom osiguravaju siguran prijevoz 24 sata dnevno tijekom cijele godine", priopćio je večeras taj sindikat.

Navodi kako "učestali napadi na vozače autobusa ili tramvaja jasno daju naslutiti da se radi o pojavama, koje prema svemu sudeći mogu biti posljedica lošeg odgoja, utjecaja alkohola ili drugih opijata, trenutno lošeg stanja u državi, u društvu". Svjedočimo raznim poticajima za neplaćanje karte za prijevoz, što nema nikakve direktne veze s vozačima koji su prvi na udaru, jedini u doticaju s putnicima, posebno u jutarnjim satima kada se dogodio i ovaj nemili događaj, kaže se.

Sindikat hrvatskog vozača ponovo apelira "na sve korisnike usluga prijevoza da svoje eventualno nezadovoljstvo iskažu na ljudski i demokratski način u skladu sa zakonom te da se klone bilo kakvih napada na one koji samo rade svoj posao".

"Nažalost, samo brutalna premlačivanja vozača izlaze u javnost, dok velik broj svakodnevnih verbalnih napada, vrijeđanja i omalovažavanja odlaze u zaborav, kod svih osim kod samih vozača koji bi i nakon toga trebali biti nasmiješeni prema putnicima, biti na usluzi svima, a ujedno skrbiti o sigurnosti u cestovnom prometu", upozorava sindikat.

Sindikat hrvatskog vozača izražava uvjerenje "kako će ovakvim napadima na vozače doći kraj, te da će institucije poduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti da zaštite vozače, bilo to preventivno ili represivno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙