FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12.30 sati

ZAGREB, 1. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati:

RIJEKA - Radnici Dina Petrokemije kod Omišlja na Krku jutros u blokirali ulaz u tvrtku tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje stanja tvrtke. Oko 350 radnika nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinca prošle godine i još oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina. Predstavnik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević novinarima je pred ulazom u tvrtku, gdje se okupilo dvadesetak radnika, kazao da postoje konkretne ponude za ulazak u vlasništvo Dine. Ako unatoč svemu navedenom, službena politika odluči da Dina ide u stečaj, radnici zahtijevaju da se iz prodaje vlastite imovine Dine isplate sve zaostale plaće i otpremnine prije otvaranja stečajnog postupka i to po važećem Kolektivnom ugovoru, jer bi samo to bilo u skladu sa svim višemjesečnim najavama i obećanjima ministara, ističe sindikat dodajući da su u protivnom spremni na krajnju radikalizaciju akcija. Glavni ulaz u tvrtku ostat će blokiran do daljnjega, najavili su radnici.

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu promoviralo je danas na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu 205 doktora znanosti, a na sličnoj će ih svečanosti danas popodne promovirati još 206. Novi doktori znanosti u svečanim su odorama prošli u povorci od zgrade Sveučilišta do zgrade HNK, gdje im je diplome uručio rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš. Rektor Bjeliš naglasio je da će se Sveučilište brinuti o karijerama novih doktora dodavši da oni pridonose i međunarodnoj prepoznatljivosti Sveučilišta te obnavljaju njegovu vitalnost. Jutrošnjoj svečanosti promocije novih doktora znanosti nazočili su i savjetnica Predsjednika za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankica Marinović, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, predsjednik Zagrebačke gradske Skupštine Davor Bernardić i drugi ugledni gosti.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja sutra četvrtu sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, po hitnom postupku, a kojim bi se od 1. srpnja trebao ukinuti šestpostotni porez teleoperaterima na usluge u mobilnoj telefoniji. Vlada je u siječnju uvela taj namet na SMS, MMS i govorne usluge, jer je bila nezadovoljna ulaganjem dobiti telekomunikacijskih operatera u investicije u Hrvatskoj, kao i njihovim previsokim tarifama u odnosu na zemlje EU. Nakon što su im u međuvremenu operateri predočili investicijske planove, u Vladi procjenjuju da će se ukidanje tog poreza sada pozitivno odraziti na investicije operatera pokretnih elektroničkih komunikacijskih mreža, kao i na poticanje stranih ulaganja u Hrvatsku. Posljedično očekuju i smanjenjivanje cijena usluga u mobilnoj telefoniji. Nastavak sjednice najavljen je za sutra u 14 sati.

ZAGREB - Prijave za upis u I. razred srednjih škola u prvome krugu ljetnoga roka počinju sutra, a po odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) o upisima u srednje škole, u školskoj godini 2012./2013. u 2.223 razredna odjela moći će se upisati 55.790 učenika. Prijave za upis u prvome krugu ljetnoga roka primaju se sutra, 2. srpnja i u utorak 3. srpnja. Rezultati će biti objavljeni u srijedu 4. srpnja na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola, a upisi će se obavljati u četvrtak, 5. srpnja.

ZAGREB - Četvorica nasilnika pretukla su rano jutros 38-godišnjeg vozača ZET-ovog autobusa na liniji Črnomerec-Zaprešić, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja je uhitila četvoricu sumnjivaca, među kojima su trojica maloljetnika. Motiv napada, koji se dogodio oko 4,30 sati na raskrižju Ilice i Vrapčanske ulice, još nije poznat, a neslužbeno se doznaje da je ozlijeđeni vozač nakon liječničke pomoći u Kliničkoj bolnici Sveti Duh pušten kući. Policija je ubrzo nakon napada uhitila četvorcu mladića, od kojih su trojica maloljetnika. Oni su na kriminalističkom istraživanju u policiji. Za sada se ne zna jesu li napadači bili pod utjecajem alkohola i zbog čega su napali ZET-ovog vozača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙