FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR dodijelio priznanje Marku Babiću "Junak hrvatskog Domovinskoga rata"

ZAGREB, 1. srpnja 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata posthumno je dodijelila priznanje Junak hrvatskog Domovinskoga rata vukovarskom branitelju Marku Babiću.

Priznanje će svečano biti uručeno članovima njegove obitelji, u nedjelju 8. srpnja u Vukovaru prigodom obilježavanja pete obljetnice smrti jednog od najvećih junaka hrvatskog Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju.

Marko Babić bio je vukovarski heroj Trpinjske ceste, najbliži ratni suborac generala Blage Zadra, čovjek koji je uništio brojne tenkove JNA i na taj način spasio možda i tisuće ljudskih života, a koji se i kada je skinuo odoru Hrvatske vojske nastavio boriti za hrvatske branitelje i državu koju smo stvorili u krvi, dodaje se u priopćenju.

Marko Babić umro je 2007. u Zagrebu od posljedica moždanog udara.

Ova su priznanja dosad dodijeljena Franji Tuđmanu (posthumno), ratnoj vukovarskoj bolnici, odnosno dr. Vesni Bosanac i dr. Juraju Njavri, generalu Blagi Zadru (posthumno), Kati Šoljić, Mili Dedakoviću Jastrebu, generalima Gotovini, Markaču i drugima, priopćeno je danas iz UBIUDR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙