FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDUR - Povelja mira i prijateljstva Ivanu Grujiću

ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Pomoćnik ministra branitelja za zatočene i nestale Ivan Grujić dobio je priznanje "Povelja mira i prijateljstva" koje dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga, priopćio je UBIUDR.

Grujiću je to priznanje dodijeljeno za zasluge u rješavanju sudbine nestalih osoba i prikupljanje dokaza o ratnim zločinima koji pomažu u procesuiranju krivaca. Priznanje će mu biti uručeno u četvrtak, 28. lipnja, u dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu.

Grujić sa suradnicima još od 1993. radi na otkrivanju masovnih grobnica iz hrvatskog Domovinskoga rata, iz kojih je do sada identificirano nekoliko tisuća žrtava velikosrpske agresije. Svojim nesebičnim radom neprestano štiti i promiče ljudska prava, pridonosi smanjivanju ratnih šteta i međunacionalnoj pomirbi u ovim krajevima, što nadilazi i njegove profesionalne obveze, stoji u priopćenju.

To je drugo takvo priznanje koje dodjeljuju branitelji. Prva Povelju mira i prijateljstva dodijeljena je prošlog mjeseca dr. Slobodanu Langu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙