FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Kinom po korupciji" i u Vukovaru

VUKOVAR, 26. lipnja 2012. (Hina) - Projekt "Kinom po korupciji", koji u hrvatskim gradovima provodi Transparency International Hrvatska (TIH), predstavljen je danas i u Vukovaru.

U sklopu projekta, za 28. lipnja u 20 sati najavljena je u Ružičkinoj kući besplatna projekcija filma "Misija London", koji prikazuje kako izgleda korupcija u diplomatskim krugovima na bugarski način. Film je prošle godine osvojio "Nepotkupljivu nagradu" na Motovunskome filmskom festivalu.

Govoreći o projektu "Kinom po korupciji", član Upravnog odbora TIH-a Antun Zorislav Petrović rekao je kako je on dio programa "Kulturom po korupciji" koji je TIH pokrenuo 2010. godine. U tome su programu dosad bili i projekti "Kazalištem po korupciji" i "Knjigom po korupciji".

"Željeli smo kroz ovaj veliki program promovirati načine ponašanja koje smatramo prihvatljivima i ismijavati one koje smatramo neprihvatljivima kad je riječ o javnim resursima", objasnio je Antun Zorislav Petrović.

Govoreći o pokazateljima korupcije u Hrvatskoj, Antun Zorislav Petrović istaknuo je kako je Hrvatska trenutačno "među boljim ponavljačima".

"Na indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala ocjena Hrvatske je 4,4, a prolaznost je pet. Znači, pali smo razred, ali možemo se provući na produžnoj. Nadam se da ćemo za godinu-dvije prolaziti bez produžne", istaknuo je, dodajući kako je 1999. godine, kada je Transparency International uvrstio Hrvatsku na indeks percepcije korupcije, ocjena bila 2,8. Napomenuo je da se "kontinuiranim radom može nešto postići" na smanjenju korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙