FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U obnovljenoj kuriji Brnjaković otvoren Centar za posjetitelje

ILOK, 31. svibnja 2012. (Hina) - Prigodnom svečanošću u Iloku je danas otvoren Centar za posjetitelje u preuređenoj Kuriji Brnjaković, u čije su preuređenje iločke gradske vlasti uložile oko 3,5 milijuna kuna, od kojih je 75 posto osigurano iz pretpristupnog fonda Europske unije (EU) IPA IIIc, a ostatak partneri u projektu.

Projektom preuređenja, Kurija Brnjaković, barokna građevina s kraja 17. stoljeća, obnovljena je i preuređena za potrebe višenamjenskog Centra za posjetitelje s turističko-informacijskim centrom, vinotekom srijemskog vinogorja, prvom u kontinentalnoj Hrvatskoj te prostorima za održavanje seminara i druge kulturno-turističke potrebe.

Prema riječima iločkoga gradonačelnika Miroslava Janića, svrha je projekta unaprjeđenje i razvoj turizma, vinarstva i vinogradarstva na području Srijema i Vukovarsko-srijemske županije.

Pored grada Iloka, u projekt preuređenja kurije u Centar za posjetitelje, bili su uključeni i Turistička zajednica grada Iloka, Vukovarsko-srijemska županija, Vinski klaster Srijem i županijska Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙