FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susreti djece hrvatskih branitelja

ZAGREB, 14. lipnja 2012. (Hina) - Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom gradova i županija domaćina od 19. do 25. lipnja Udruga Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) organizira izlučna regionalna natjecanja Susreta djece hrvatskih branitelja koja će se odražati u Svetoj Nedelji, Donjem Miholjcu, Križevcima i Kaštel Starom.

Susret u Svetoj Nedelji (NK "Novaki") održat će se 19. lipnja za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Primorsko-goransku i Istarsku županiju te Grad Zagreb, a 21. lipnja susret za Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Virovitičko-podravsku i Brodsko-posavsku županiju u Donjem Miholjcu (igralište OŠ "August Harambašić").

Susret za Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju održat će se u Križevcima (Gradski stadion Križevci) 23. lipnja, a u Kaštel Starom, 25. lipnja, (igralište NK "Val") susret za Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Djeca u uzrastu od sedam do 16 godina natjecat će se u sportskim disciplinama (mali nogomet, graničar, odbojka), kulturno-umjetničkim radionicama (likovna, modelarska, glazbena), te u društvenim igrama (playstation, elektronski pikado, stolni nogomet), navodi se u priopćenju Udruge.

Na regionalnim natjecanjima sudjelovat će oko 3500 sudionika, a pobjednici će se kvalificirati za državne susrete koji će se održati od 27. do 30. kolovoza u Savudriji.

Za djecu su pripremljeni i dodatni sadržaji, poput glazbenih slušaonica, škole u prirodi i orijentacija, potezanja užeta, oslikavanja asfalta bojama, badmintona i sl.

Nakon svečanoga otvaranja Susreta, predstavnici gradova i županija će zajedno s izaslanstvom djece iz svih županija zapaliti svijeće i položiti vijence kod središnjeg križa na centralnom gradskom groblju odnosno spomeniku u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙