FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

NEW YORK, 12. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, najavljujući oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon jučerašnjeg oštrog pada, nakon što je jedan dužnosnik Feda potaknuo špekulacije o novim poticajnim gospodarskim mjerama.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati na dobitku 76 bodova, a tehnološki Nasdaq 14,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 porastao je 6,7 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Predsjednik Feda u Chicagu Charles Evan izjavio je za za Bloomberg televiziju da bi bio sprema podržati niz mjera za poticanje gospodarskog rasta, istaknuvši kako je sklon dodatnim poticajima.

Očekuje se da će trgovanje biti volatilno jer su prometi niski, a Wall Street prati zbivanja u Europi. Osim situacije u Španjolskoj, u fokusu investitora sve više su i parlamentarni izbori u Grčkoj, koji će biti održani u nedjelju. O njihovim rezultatima ovisi hoće li Grčka ostati u eurozoni.

Znatnije oscilacije cijena očekuju se u sektoru financijskih, energetskih i dionica proizvođača sirovina, jer su uvelike vezane uz cikluse gospodarskog rasta i potražnju.

Na europskim burzama cijene dionica danas rastu, nakon što su jučer pale za otprilike 1 posto. Trenutno je frankfurtski DAX indeks u plusu 0,39 posto, londonski Ftse 0,33 posto, a pariški CAC 0,19 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙