FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP Forum: Hrvatskoj potrebna poslovna strategija i konsenzus za njenu provedbu

ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatskoj i njenom gospodarstvu za napredak je potrebna poslovna strategija koja će konačno definirati što se želi i treba raditi do 2020. ili 2030., kao i nacionalni konsenzus da se iz krize može izići jedino zalaganjem svih u državi, istaknuo je direktor tvrtke SAP d.o.o. Igor Dropulić na današnjoj konferenciji SAP Forum koja je okupila više od 400 domaćih i stranih sudionika, većinom ICT stručnjaka.

Tržišni rast može se osigurati objedinjavanjem znanja i tehnologija, poruka je SAP foruma, koji je nastavak tradicionalne konferencije "SAP World Tour".

Naznačivši da SAP u Hrvatskoj djeluje deset godina, a u svijetu 40 i među vodećim je tvrtkama za korporativne aplikacije, Dropulić je naglasio da su im oduvijek u fokusu bile tehnološke inovacije koje mogu pridonijeti poboljšanju poslovanja privatnog i javnog sektora.

Smatra da to koristi i Hrvatskoj u kojoj je, po njemu, nužno poduzeti bitne korake u idućih godinu-dvije kako ne bi propustila, odnosno izgubila još generaciju-dvije inženjera s tehničkih fakulteta, jer ako odu iz zemlje neće imati tko raditi na proizvodima koji Hrvatsku moraju gurnuti naprijed.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić naglašava da nema čarobnog recepta za izlazak iz krize, ali se taj recept može naći uz kvalitetan socijalni dijalog, kao i uz primjenu ICT-a što smatra i preduvjetom za sve reforme koje su u Hrvatskoj potrebne. Među tim reformama spomenuo je mirovinsku, zdravstvenu, obrazovnu, pravosudnu, ali i one koje pridonose jačanju industrije i izvoza, fiskalnu decentralizaciju i reformu teritorijalnog ustroja odnosno jedinica lokalne uprave i samouprave.

Sudionici SAP Foruma uz ostalo su istaknuli i kako brzina razvoja tehnologija nalaže tvrtkama da novitete prihvaćaju lako i jednostavno, osobito kada su usmjerene na ostvarenje poslovnog angažmana, kao i da je mogućnost pravodobne i kvalitetne provedbe poslovnih procesa izazov za sve pružatelje ICT usluga.

Na skupu su predstavljene i brojne inovacije iz SAP-a te korisnička iskustva kroz sustav novih tehnoloških potencijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙