FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na jubilarnom 35. MIPRO-u idućeg tjedna u Opatiji više od tisuću sudionika

ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Najstarija informatičko-tehnološka konferencija u Hrvatskoj, 35. jubilarni MIPRO, koji će se održati od 21. do 25. svibnja u Opatiji, okupit će više od tisuću sudionika iz Hrvatske i 40 zemalja svijeta te predstaviti najnovija dostignuća, trendove i aktualnosti iz svijeta informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Najavljujući taj skup na današnjoj konferenciji za medije predsjednik programskog odbora Petar Biljanović kazao je da će se u pet dana obraditi gotovo sve relevantne teme iz ICT-a.

Podsjetio je na dugu tradiciju tog skupa kojeg organizira istoimena udruga MIPRO (Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku), a kao i svake godine veći broj predavanja i okruglih stolova ukazat će na važnost povezanosti ICT-a sa gospodarstvom i društvom u cjelini.

U sklopu skupa ove će se godine prvi put održati i svojevrsna burza na kojoj će inovatori i investitori moći razmijeniti ideje i mogućnosti oko promocije 'high-tech' proizvoda i usluga, a posebna sekcija za studente predstavit će studentske preddiplomske radove.

Govorit će se i o 'cloudu' u gospodarstvu kao načinu uštede i optimizacije te poboljšanja poslovanja, a među brojnim okruglim stolovima Biljanović je upozorio na onaj s temom puta u reindustrijalizaciju. Uz Ljubu Jurčića sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta o toj će temi i putu zanimljiva iskustva nakon ulaska Slovenije u EU iznijeti Jože Mencinger s ljubljanskog Ekonomskog instituta.

Među predavačima bit će i brojni drugi stručnjaci i znastvenici iz različitih područja, jer je ICT, kako je kazao predsjednik udruge MIPRO Vedran Mornar, danas potreban svima i bez toga je nezamislivo i poslovanje i svakodnevni život.

U sklopu konferencije održat će se i izložba ICT proizvoda i usluga, kao i nekoliko 'zelenih' ICT radionica s temama eko učinkovitosti i održivosti ICT-a.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙