FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delegacije Omana i Ekvadora u Ministarstvu turizma

ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Delegacije Sultanata Oman te Ekvadora danas su u radnom posjetu Ministarstvu turizma predstavile turizam svojih zemalja te s zamjenikom ministra turizma Olegom Valjalo razmijenile iskustva o razvoju turizma, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Istaknuvši da su ljudi u Hrvatskoj iznimno ljubazni i dobri domaćini te da Hrvatska uživa izvanredan imidž u Omanu, glavni tajnik ministarstva vanjskih poslova Sultanata Oman Sayyid al Busaidi kazao je kako je partnerstvo s Hrvatskom jedan od strateških ciljeva pristupu ulaganja Omana, navodi se u priopćenju.

Na to je Valjalo kazao da je turizam iznimno važan sekor za ukupno hrvatsko gospodarstvo te da je njegova osnovna strategija povećanje konkurentnosti i promocija na novim tržištima, kao što je Oman.

U vezi investicija spomenuo je da je objavljen Katalog investicija u kojem se nalaze informacije o društvima koja će biti privatizirana u skorijoj budućnosti, kao i da Hrvatska nudi mogućnost i za greenfield investicije u posve nove projekte u turizmu.

Veleposlanik Ekvadora Jaime Augusto Barberis prilikom posjeta Ministarstvu turizma istaknuo je da i Ekvador kao i Hrvatska razvija različite oblike turizma te da turizam temelji na očuvanju prirode i raznolike kulturne baštine. Valjalo mu je kazao da će se založiti da se povežu touroperatori i nacionalne turističke zajednice Ekvadora i Hrvatske kako bi razmijenile informacije o promociji i strategiji svog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙