FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije

ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Županijska skupština Zagrebačke županije na danas održanoj sjednici donijela je Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za 2011., a vijećnicima su na sjednici predstavljena izvješća o radu deset županijskih ustanova te dani odgovori na brojna postavljena pitanja.

Kako se navodi u priopćenju Ureda župana Zagrebačke županije, prema donijetom Godišnjem izvješću o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za 2011., ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 275.126.462,12 kuna, dok su ukupni rashodi istodobno iznosili 258.602.252,74 kuna.

Skupština se na sjednici očitovala o izgradnji, odnosno izvođenju radova na području obuhvata višenamjenske poslovne zone "Shopping City Zagreb" u Zaprešiću, na čijoj je četvrtini obuhvata izgrađen trgovački centar West Gate, dok je daljnja realizacija gradnje planiranih građevina različitih namjena - investicija vrijedna oko 300 milijuna eura, onemogućena zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

Zakonom o izvlaštenju propisano je da se nekretnina može izvlastiti kada je to potrebno radi izgradnje objekata ili izvođenja radova u interesu RH. Konačnu odluku donosi Vlada RH na prijedlog korisnika izvlaštenja, u ovom slučaju Shopping City Zagreba i Grada Zaprešića, po prethodno pribavljenom mišljenju Županijske skupštine.

Skupština je dala prethodno mišljenje kako je izgradnja te zone u interesu Republike Hrvatske.

Na sjednici su vijećnicima predstavljena izvješća o radu deset županijskih ustanova, a na aktualnom satu vijećnici su postavljali niz pitanja vezanih uz projekte izgradnje insfrastrukture, te obnove i uređenja u Županiji, a zanimalo ih je i koliko je Županija preko Regionalne razvojne agencije "povukla" sredstava iz fondova EU, koliko se planira u ovoj godini izdvojiti sredstava za razvoj poduzetničkih zona, hoće li se uspjeti provesti doneseni Plan energetske učinkovitosti za 2012. i slično.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙