FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za subotu, 12. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 12. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama.

BLEIBURG - U povodu 67. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta održat će se prigodni program i slaviti Sveta misa na bleiburškom polju u organizaciji udruge počasni bleiburški vod iz Klagenfurta i ravnateljstva za hrvatsku inozemnu pastvu HBK-a i BK BIH-a. Svečani program počet će molitvom odrješenja kod Hrvatskoga groba na mjesnome groblju u Unterloibachu (11 sati), odakle će precesija krenuti prema bleiburškome polje, a nakon pozdravnih govora predviđen je početak svečanog misnog slavlja (12,30 sati).

ZAGREB - Prvi put po načelu 'jedan član - jedan glas' oko 38.000 članova SDP-a birat će predsjednika stranke, odnosno mandat ponovno povjeriti aktualnom predsjedniku i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću koji se jedini kandidirao za čelno mjesto u SDP-u. Glasovat će se od 9 do 18 sati na 529 biračkih mjesta u svim stranačkim županijskim organizacijama. Najviše birača, njih oko 6400, glasovat će u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija gdje pravo glasa ima 3980 članova SDP-a. U toj je županiji i najviše biračkih mjesta, 47. U Zagrebu će biti otvoreno 17 biračkih mjesta, a zajedno sa Zagrebačkom županijom ukupno 32. Provedbu izbora će nadzirati i glasove brojati 21 županijska izborna komisija. Prvi rezultati izbora očekuju se oko 20 sati. Milanovićevu kandidaturu SDP-ov Glavni odbor potvrdio je krajem travnja.

PETROVA GORA - U povodu 70. obljetnice partizanskog proboja na Biljegu, na Petrovcu kod spomenika Petrova gora održat će se Narodni zbor u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašuista RH, Srpskog narodnog vijeća i općina Vojnić, Krnjak, Gvozd i Topusko (11 sati). Akciju proboja na Biljegu izvedena je 13/14. svibnja 1942.

ZAGREB - Utakmica posljednjeg, 30. kola Prve HNL, Dinamo - Split (19 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙