FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni Dani zagrebačkih jagoda

ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Dani zagrebačkih jagoda, na kojima će do 15. lipnja na 48 mjesta Zagrepčani moći kupovati svježe domaće jagode, otvoreni su danas na Trgu kralja Tomislava.

Zagrepčani će moći kušati i kupiti prave zagrebačke jagode od 71 proizvođača - 47 s područja grada i 24 s područja Zagrebačke županije, članova Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba i Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten".

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da se ta manifestacija održava 14. put zaredom i da je svake godine sve više proizvođača jagoda. "Prije deset, dvanaest godina mogli smo samo sanjati o tome, a danas imamo najkvalitetniju jagodu u Hrvatskoj ovdje na Tomislavovu trgu, ispred kolodvora. To smo napravili zajedno - individualni proizvođači, Gradski ured za poljoprivredu, ljudi koji su imali volju, energiju, viziju i uz subvenciju koju smo dali zajedno sa Zagrebačkom županijom ukinuvši granice između grada i županije", rekao je Bandić.

Zahvalio je svima koji, kako je rekao, "obogaćuju trpezu ovoga grada" te je dodao kako vjeruje da će mnoge obitelji u ovo krizno vrijeme od toga preživjeti, a Zagrepčani će u skladu sa svojim mogućnostima probati te delicije. Gradonačelnik je također pozvao građane 21. lipnja u 15 sati na humanitarnu prodaju jagoda za dječju bolnicu u Klaićevoj ulici.

Pročelnica županijskog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Gordana Županac rekla je kako niz godina u kojima se održava te manifestacija govori o uspješnoj suradnji proizvođača jagoda s gradskom i županijskom upravom. Istaknula je da su proizvođači jagoda pokazali sve što je potrebno uoči ulaska u Europsku uniju. "Ujedinjeni su i kao takvi nastupaju na tržištu, a ova manifestacija je primjer toga", rekla je.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba Marijan Herceg pozvao je sve građane da kupuju jagode, a uzgajatelji jagoda će im se odužiti njihovom kvalitetom.

Dane zagrebačkih jagoda organiziraju grad Zagreb i Zagrebačka županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙