FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu

SPLIT, 17. svibnja 2012. (Hina) - Svečanom akademijom danas je proslavljen Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF) u Splitu, koji je utemeljen 1999. godine i na kojemu, kako je rečeno, trenutačno studira 200 studenata koji se školuju za buduće vjeroučitelje, svećenike i teologe.

Na svečanosti u Nadbiskupskom sjemeništu dodijeljene su diplome studentima koji su u protekih godinu dana stekli zvanje diplomiranog teologa, magistra teologije, profesora vjeronauka i magistra katehetike te svjedodžbe sveučilišnog prvostupnika keteheta. Oni su prije preuzimanja diploma i svjedodžbi rekli da će se zauzimati za procvat svoje domovine i njegovanje kršćanske vjere i pridonositi napretku duha te da će biti dobri promicatelji teološkoga duhovnog rada.

Nadbiskup splitsko-makarski i veliki kancelar splitskoga KBF-a Marin Barišić rekao je nazočnima da uloga tog fakulteta nije samo spoznaja Istine, nego i ono što Gospodin reče: "I bit ćete mi svjedoci."

"Svima na KBF-u u Splitu želim da budu oni koji ljube Istinu i koji je svjedoče", poručio je nadbiskup Barišić.

Dekan splitskoga KBF-a fra Ante Vučković istaknuo je da je za jasniju prisutnost teološke misli potreban neprestani trud, dodajući kako na splitskome KBF-u trenutačno studira 21 doktorand na poslijediplomskom studiju.

Između splitskoga KBF-a i Filozofskog fakulteta uspostavljena je suradnja te nekoliko profesora s KBF-a predaje na Filozofskom fakultetu i obratno, izvijestio je fra Ante Vučković.

Prorektorica Sveučilišta u Splitu Branka Ramljak rekla je kako nije moguće govoriti o tom sveučilištu bez njegove duhovne sastavnice - Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙