FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja HGK i Donjecke trgovinsko-industrijske komore

ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Donjecka trgovinsko-industrijska komora potpisale su sredinom prošloga tjedna ugovor o suradnji koji predstavlja okvir za daljnji razvoj suradnje između dviju komora, izvijestili su iz HGK.

Ugovor je potpisan tijekom boravka hrvatskih gospodarstvenika u ukrajinskom gradu Donjecku od 9 do 11. svibnja.

Bio je to prvi organizirani posjet hrvatskih gospodarstvenika Donjeckoj oblasti, koji je imao za cilj uspostavu kontakata s tom ukrajinskom regijom te identificiranje perspektivnih područja suradnje te je pokazao da s ukrajinske strane postoji velik interes za suradnju sa Hrvatskom, navode iz HGK.

Hrvatski gospodarstvenici su na čelu sa potpredsjednicom HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesnom Trnokop Tantom sudjelovali i na Gospodarskom forumu pod nazivom "Nove mogućnosti efikasne poslovne suradnje između Hrvatske i Donjecke oblasti", a na kojem je sudjelovalo 60-tak ukrajinskih i desetak hrvatskih tvrtki.

Predsjednik Donjecke trgovinsko-industrijske komore Genadij Čižikov istaknuo je kako će Hrvatska uskoro biti u EU, a više od 30 posto robne razmjene Donjecke oblasti s inozemstvom ostvaruje se sa zemljama EU, stoga je za očekivati da će se i suradnja Hrvatske i Donjecke oblasti od sada intenzivirati.

Trnokop-Tanta kao područja moguće suradnje izdvojila je metalsku industrije, građevinski sektor, elektroindustriju i proizvodnju opreme, kao i u prehrambenu industriju i turizam.

Donjecka oblast ima 4,4 milijuna stanovnika, obuhvaća 20 posto ukrajinske industrije, od kojih su najznačajnije grane metalurgija, elektroenergetika, kemijska industrija, strojogradnja, proizvodnja ugljena i prehrambena industrija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙