FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Makarskoj od 12. do 15. travnja kongres češke udruge putničkih agencija

ZAGREB, 11. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska i Makarska ove su godine domaćini kongresa Udruge čeških putničkih agencija-AČCKA koji će se od 12. do 15. travnja održati u makarskom hotelu Meteor i čiji će sudionici s hrvatskim partnerima održati poslovnu radionicu o mogućnostima unapređenja suradnje.

Najavili su to danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije osim spomenute poslovne radionice za češke agente organizira i obilazak turističkih atrakcija na području te županije.

Udruga AČCKA okuplja 250 poslovnih turističkih subjekata iz Češke, osnovana je 1991., a od 2005. članica je Europskog udruženja putničkih agencija-ECTAA.

AČCKA svoje kongrese održava dva puta godišnje, jedanput u Češkoj, a drugi put u inozemstvu, pri čemu je ovaj u Makarskoj peti koji se održava izvan Češke.

Dosadašnja četiri održana su u Mađarskoj, Slovačkoj, na Cipru i u Andaluziji.

S obzirom na važnost češkog turističkog tržišta za hrvatski turizam, Čehe koji su među tradicionalnim hrvatskim gostima, kongres njihovih putničkih agencija u Makarskoj bit će dodatna prilika za upoznavanje hrvatske ponude i proširenje suradnje s hrvatskim partnerima.

Iz Češke je prošle godine, po podacima Državnog zavod za statistiku, u Hrvatsku došlo gotovo 640 tisuća turista koji su ostvarili gotovo 4,4 milijuna noćenja, čime su zabilježili poraste od 5,3 odnosno 5,2 posto u odnosu na 2010.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙