FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast cijena, poslovni rezultati u fokusu

NEW YORK, 17. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanje na Wall Streetu, čime bi mogao biti zaustavljen dvodnevni pad indeksa S&P 500, a u fokusu ulagača bit će novi niz rezultata poslovanja američkih tvrtki.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,30 sati na dobitku 72 boda, a tehnološki Nasdaq 12 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 7,9 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Aukcija španjolskih trezorskih zapisa bila je uspješnija nego što se očekivalo i time ojačala optimizam u vezi aukcije španjolskih državnih obveznica, najavljene za četvrtak. Španjolski prinosi na obveznice nedavno su poskočili iznad 6 posto zbog zabrinutosti ulagača u vezi stanja državnih financija te posustale članice eurozone.

"Među najvećim zabrinutostima je Španjolska. Ako će uspjeti emitirati novo izdanje obveznica uz prihvatljivu kamatu, ovo se tržište može fokusirati na poslovne rezultate, a dosad objavljena poslovna izvješća bila su bolja od očekivanja", kazao je Art Hogan, izvršni direktor u tvrtki Lazard Capital Markets u New Yorku.

U fokusu ulagača bit će tako Goldman Sachs Group, čije su dionice u trgovanju prije službenog otvaranja američke burze oslabile za 4,1 posto pošto je izvijestio o padu dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju u usporedbi s godinom ranije. Ipak, rezultati te banke nadmašili su očekivanja tržišta.

Dodatno, veću pozornost plijeni i Coca-Cola, najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića, nakon što je objavio da je povećao dobit u prvom tromjesečju. Dionice su mu stoga u predtrgovanju ojačale za 0,8 posto, na 73 dolara.

Nove smjernice investitori očekuju od objave podataka o broju izdanih građevinskih dozvola i započetih gradnji u ožujku u SAD-u, kao i Fedove podatke o industrijskoj proizvodnji i iskorištenosti kapaciteta.

Na europskim burzama cijene dionica porasle su danas, poduprte neočekivanim poboljšanjem povjerenja njemačkih investitora.

Trenutno je londonski FTSE indeks u plusu 0,76 posto, pariški CAC 1,43 posto, a frankfurtski DAX 1,02 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙