FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali Lošinj obilježio turističke obljetnice uz program održivog razvoja turizma

MALI LOŠINJ/ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Grad Mali Lošinj i njegova Turistička zajednica obilježili su danas 125 godina od osnivanja turističkog ureda u Malom Lošinju te 120 godina zdravstvenog turizma na tom otoku predstavljenjem projekta "Program razvoja održivog turizma Grada Mali Lošinj" kojim se na tom otoku turizam u budućnosti planira razvijati u suradnji javnog i privatnog sektora te načelima održivog razvoja i ekologije.

Program je uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma za Mali Lošinj izradio zagrebački Institut za turizam, a kako je na predstavljanju istaknula direktorica malološinjske Turističke zajednice Đurđica Šimičić cilj je postići da Mali Lošinj postane grad energetske učinkovitosti s novim tematskim otočkim turističkim proizvodima i sadržajima.

U planu je i osnivanje Lošinjskog centra izvrsnosti u turizmu, kao i nova eko marina te pozicioniranje Malog Lošinja za medicinsko-zdravstveni cjelogodišnji turizam, za što, kao i za ostale infastrukturne projekte ove godine, kako je kazala, imaju podršku i lokalnog stanovništva za koje se kao i poduzetnike organiziraju redovne edukacije.

Namjera je i uz kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima postići samoodrživost te provoditi destinacijski menadžment, naglasila je Šimičić dodavši kako ove godine u Malom Lošinju slijedom dobrih najava s gotovo svih tržišta, pa i iz Hrvatske, očekuju povećanje turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu.

Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli u svojoj je prezentaciji naglasio kako lošinjski turizam iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate temeljem sinergije javnog i privatnog sektora.

Veliku važnost u svemu ima i strateško planiranje te utvrđivanje destinacijskih razvojnih prioriteta, što osigurava stabilan životni standard na otoku te dobre turističke rezultate. To se vidi i u porastu broja noćenja od 2006., kada ih je bilo 1,8 milijuna, do 2011. koju su završili s 2,2 milijuna, a za oko 25 tisuća u tom je razdoblju povećan i broj dolazaka turista (prošle godine ih je došlo 285 tisuća).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙