FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: mirno trgovanje uoči blagdana

ZAGREB, 6. travnja 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje vrlo mirno trgovanje s obzirom da je Veliki petak pa burza radi skraćeno, a većina svjetskih burzi danas i u ponedjeljak ne radi.

Svih 9 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks porastao je jučer 0,28 posto, na 1.843 boda, a Crobex10 0,08 posto, na 989 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 35,1 milijuna kuna, što je otprilike 1,5 milijuna više nego dan prije.

Najveći promet ostvaren je bio dionicom HT-a, 13,4 milijuna kuna, a cijena joj je oslabila 0,39 posto, na 217,53 kune.

Nešto veći promet ostvaren je i dionicom Petrokemije, 5,63 milijuna kuna. Cijena joj je korigirana naniže 0,88 posto, na 339 kuna.

„Danas će na domaćem tržištu biti vrlo mirno trgovanje, s obzirom da je Veliki petak, a burza radi skraćeno. Ne očekujem značajnije cjenovne promjene dionica u odnosu na protekle dane, a u nešto većem fokusu mogle bi biti tek dionice HT-a i Petrokemije“, ističe Maja Bešević Vlajo, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Zagrebačka burza danas radi do 13,00 sati, a prvi idući radni dan je u utorak. Većina svjetskih burzi, pak, danas ne radi.

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks pali treći dan zaredom, jer je rast prinosa na španjolske obveznice obnovio strahovanja ulagača od širenje dužničke krize u eurozoni.

Dow Jones je oslabio 0,11 posto, na 13.060 bodova, a S&P 500 indeks 0,06 posto, na 1.398 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,40 posto, na 3.080 bodova.

Na azijskim burzama koje su danas radile cijene dionica jutros su blago pale. Najvažnije europske burze danas ne rade.

„Danas će biti objavljeno ključno izvješće o zaposlenosti u SAD-u u ožujku. Očekuje se porast broja zaposlenih za 200.000. No, tek u utorak ćemo vidjeti reakciju tržišta na te podatke“, zaključuje Bešević Vlajo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙