FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa u Meksiku pozvao na bolje razumijevanje uloge Crkve

SILAO, 24. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Doputovavši u Meksiko, papa Benedikt XVI. pozvao je na bolje razumijevanje uloge Crkve u toj zemlji i naglasio da se dostojanstvo čovjeka ne smije podcjenjivati.

Papa je, došavši u zračnu luku Guanajuato gdje ga je dočekalo 3500 ljudi, pozvao "narod da poštuje vjeru i njezinu tradiciju".

Pozvao je vjernike da "pridonesu miroljubivom suživotu utemeljenom na dostojanstvu svakoga ljudskog bića koje je Bog stvorio i koje nitko nema pravo zaboraviti i podcjenjivati". To je dostojanstvo, dodao je "posebno izraženo u temeljnom pravu na slobodu vjere, u njezinu punom značenju".

Prije nego što je sletio, Papa je u zrakoplovu pozvao na borbu protiv trgovine drogom koja uništava Meksiko, naglasivši da se mora "poduzeti sve u borbi protiv zla koje razara čovječanstvo i mlade".

"Odgovornost je crkve da odgaja savjest, uči moralnoj odgovornosti i raskrinka zlo, idolatriju novca koja ljude čini robovima, da raskrinka lažna obećanja, laži i prijevare koje se skrivaju iza droge", dodao je Papa.

Tijekom drugog posjeta Latinskoj Americi i sedam godina pontifikata Papa će posjetiti meksičke gradove Silao, Leon i Guanajuato (od 23. do 26. ožujka) i kubanske gradove Santiago i Havanu (od 26. do 28. ožujka).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙