FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HNK i Rotary club pomažu invalidima

SPLIT, 19. ožujka 2012. (Hina) - Splitsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) i Rotary Club zajedničkom humanitarnom akcijom osigurat će sredstva za nabavku dizala koje će početkom svibnja biti postavljeno na plaži Bene, a koje će osobama s invaliditetom omogućiti ulazak u more, rečeno je danas na konferenciji za novinare u splitskom HNK-u.

Na pozornici splitskog HNK u srijedu 21. ožujka bit će izveden balet "Grk Zorba", a sredstva od ulaznica iskoristiti će se za plaćanje dizala za osobe s invaliditetom koje će biti postavljeno na splitskom kupalištu Bene, rekao je v.d. intendanta splitskog HNK Duško Mucalo.

Ravnateljica Baleta splitskog HNK Almira Osmanović istaknula je kako je taj balet ponosan što sudjeluje u ovoj humanitarnoj akciji.

Voditelj humanitarne akcije Pero Perišić iz Rotary Cluba izvijestio je da je splitska Udruga osoba s invaliditetom takvo dizalo pronašla u Njemačkoj te da ono stoji stoji 75.000 kuna. "Počasni član splitskog Rotary Cluba slikar Matko Trebotić donirao je sliku čijom smo prodajom osigurali 25.000 kuna, još 25.000 kuna prikupljeno je na nedavnom Rotaryjanskom balu u Hotelu Le Meridien Lav, a preostalih 25.000 kuna prikupit ćemo od ulaznica za baletnu predstavu Grk Zorba", kazao je Perišić.

Predsjednica Udruge Nela Norac Kevo rekla je kako će se tijekom godine osim na splitskoj plaži Bene, dizala postaviti i na splitskim kupalištama Bačvice i Žnjan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙