FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum podupire i Mucala i dogradonačelnicu Visković

SPLIT, 27. veljače 2012. (Hina) - Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je novinarima u stanci sjednice Gradskog vijeća da podupire i obnašatelja dužnosti intendanta splitskoga HNK Duška Mucala i dogradonačelnicu Anđelku Visković unatoč njihovoj nedavnoj raspravi u lokalnim medijima, dodajući kako ne bi detaljno komentirao "njihova nesuglasja".

Nedavno je u lokalnim medijima Anđelka Visković rekla kako Mucalo gubi potporu gradskih vlasti jer je prošle godine splitski HNK imao gubitak od 2,4 milijuna kuna, ali joj je Mucalo uzvratio kako ima potporu gradonačelnika Keruma.

"Ja poštujem Mucala, ali moram poštovati i pravila poslovanja i hijerarhiju, a za prosvjetu i kulturu u Splitu je ovlaštena dogradonačelnica Visković, koju također poštujem i koja ima svoja stajališta", rekao je Kerum.

Po Kerumovim riječima, u slučaju Mucala nije riječ o "nestanku novca, nego o minusu koji je nastao zbog isplate plaća, socijalnoga, mirovinskoga, komunalnoga te troškova struje i vode, a za to se ne mora nikoga kriviti". Minusu u splitskome HNK pridonio je i višak zaposlenih za koje Mucalo također mora osigurati plaće, istaknuo je i dodao da je "gubitak u poslovanju splitskoga HNK beznačajan jer je u ovoj teškoj situaciji važno osigurati plaće".

Komentirajući današnju izjavu vijećnika HČSP-a Luke Podruga da oporbeni vijećnici "pred kamerama traže njegovu smjenu, a kad se ugase kamere, od njega traže privatne usluge", Kerum je istaknuo kako to nije točno te da nijedan vijećnik od njega ne traži privatne usluge jer on "nije osoba koja bi davala nešto za nešto".

"No, Podrug je u jednom dijelu u pravu jer ti vijećnici pred kamerama govore malo drukčije nego što misle", dodao je.

Na sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na vijećnička pitanja, Kerum je odbio primjedbe da je u sukobu interesa te da je odgovoran za "blokadu" prometa u dijelu Splita gdje se uređuje zapadna obala.

"Zapadnu obalu treba nazvati Kerumova obala jer 57 godina Split čeka da se ona uredi, a to je sada napravila Kerumova vlast i ja sam ponosan. Takvo što se u Splitu nije napravilo u zadnjih 30 godina, otkako su u tom gradu održane Mediteranske igre", rekao je Kerum. Kad je riječ o "blokadi" prometa, istaknuo je da će radovi biti završeni do ljeta, a kašnjenja su se zbila zbog "nedostatka novca i instalacija koje se postavljaju ispod ceste".

SDP-ova vijećnica Aida Batarelo u raspravi je izrazila dvojbu da je "poduzetnik Kerum napravio štetu gradonačelniku Kerumu", a on joj je uzvratio: "Ja ću razgovarati s poduzetnikom Kerumom i gradskim službama i dobit ćete izvješće."

Na pitanje SDP-ove vijećnice Vesne Perak je li gradska vlast pružila pomoć oko 900 građana ozlijeđenih u padu na poledici tijekom nedavnoga snježnog nevremena, Kerum je odgovorio kako "ta brojka o 900 ozlijeđenih Splićana nije točna". Pritom je dodao da je u odnosu prema broju stanovnika broj ozlijeđenih u nekim dalmatinskim gradovima bio veći nego u Splitu. U Zadru je u odnosu prema broju stanovnika bilo 30 posto više ozlijeđenih nego u Splitu, ustvrdio je Kerum.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙