FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - U slučaju višemilijunske pronevjere stambene pričuve, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je nalog o provođenju istrage protiv šest osoba, među kojima su direktor i većinski vlasnik tvrtke Stanoing Eduard Brumen, njegov sin Hrvoje Brumen i članica uprave Ivanka Strmečki. Osnovano se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na počinjenje tih kaznenih djela i kaznenog djela krivotvorenja službene isprave, a informaciju o provođenju istrage objavilo je sinoć Državno odvjetništvo na svojim web stranicama, ne navodeći imena osumnjičenika. Prvoosumnjičenika Eduarda Brumena, čija tvrtka Stanoing upravlja s 483 stambene zgrade u Varaždinu i okolici, sumnjiči se da je od 2002. do kraja 2011. na tvrtkin račun prebacivao novac zajedničke pričuve i utrošio ga za podmirivanje troškova poslovanja svoje tvrtke i tako nezakonito pribavio oko 12,2 milijuna kuna. Istodobno je vlasnicima stanova i suvlasnicima zgrada prikazivao neistinite godišnje izvještaje.

ZAGREB - Praizvedba drame "Crne oči" osječkog književnika Davora Špišića, koja se kroz živote malih ljudi u slavonskom selu bavi temom raspada Jugoslavije i Domovinskim ratom, premijerno je izvedena večeras pred prepunim gledalištem zagrebačkog Dramskog kazališta Gavelle. Špišićev tekst, nastao na inicijativu kazališta Gavelle, inspiriran je legendarnom predstavom toga kazališta "Sokol ga nije volio" Fabijana Šovagovića iz 1982. Prateći propast dviju slavonskih obitelji i zbivanjima unutar njih kroz prizmu Domovinskog rata, obiteljska ratna priča "Crne oči" prozaika i dramatičara Špišića ponovno na sceni, u režiji Dražena Ferenčine, oživljava povijesni trenutak hrvatskog osamostaljenja s početka 90-tih godina prošloga stoljeća.

SPLIT - Jedan od najljepših i najpopularnijih baleta "Trnoružica" Petra Iljiča Čajkovskog premijerno je večeras izveden na pozornici splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u režiji i koreografiji Elene Pankove i pod ravnanjem maestra Harija Zlodre. Publika je višeminutnim pljeskom nagradila protagoniste predstave a posebice buran pljesak bio je namijenjen ravnateljici Baleta splitskog HNK Almiri Osmanović koja je također nastupila u ovoj premijeri u ulozi vile Carabosse i to nakon šest godina plesne stanke. Osmanović je novinarima rekla kako je zadovoljna i predstavom i svojim nastupom. "Predstava je bila prekrasna, publika oduševljena, a plesači su dali svoj maksimum", rekla je Osmanović. Osvrćući se se na svoj nastup nakon višegodišnje stanke, istaknula je da se osjećala fantastično. "Guštala sam u svojoj ulozi", rekla je.

RETKOVCI - Dodjelom nagrada i priznanja u Retkovcima nedaleko Vinkovaca sinoć je završila 24. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najboljom predstavom proglašena je "Želim da se oslobodim" Cvetina Aničića u izvedbi Kulturno obrazovnog centra "Branislav Nušić" iz Šida (Srbija), a odlukom publike, najboljom je ocijenjena predstava "Štefek soldat" Štefice Fanjek u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta "ZAmKa" iz Svetoga Ivana Zeline.

ZAGREB - Hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Nina Badrić u subotu navečer je na Dori u izravnom prijenosu na HRT-u premijerno izvela "Nebo", pjesmu kojom će predstavljati Hrvatsku u svibnju u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu. U jednosatnoj emisiji nastupili su brojni izvođači, plesači i predstavnici susjednih zemalja na Eurosongu, među kojima su bili Maya Sar iz BiH, Kaliopi iz Makedonije, te Nina Radojčić, prošlogodišnja predstavnica Srbije. Ovogodišnju 20. Doru upotpunila je svojim nastupom i Emilija Kokić, jedina hrvatska pobjednica na Eurosongu. Nina u svojim prvim reakcijama nije krila oduševljenje nastupom i reakcijama na svoju pjesmu. "Presretna sam što je sve ispalo sjajno, nije lako izvesti show program od 60 minuta u izravnom prijenosu, a najviše me vesele prve reakcije publike u studiju na moju pjesmu", rekla je Nina, kako je prenio HRT.

RIJEKA - Velika Međunarodna karnevalska povorka danas će u Rijeci okupiti oko 8500 maškara organiziranih u 98 skupina, s ukupno 73 alegorijska kola. Sudjelovanje u povorci u središtu Rijeke, osim maškara iz Hrvatske, najavili su gosti iz Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Međunarodnom povorkom i potom paljenjem Pusta u riječkoj luci završit će 29. riječki karneval. Na Dječjoj karnevalskoj povorki jučer je sudjelovalo 69 karnevalskih skupina s oko 5200 maškarica predškolske i školske dobi iz Hrvatske i Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙