FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SKOPJE

Rukometaši CO Zagreba u prvoj su utakmici osmine finala Lige prvaka izgubili na gostovanju u Skoplju od domaćeg Metalurga sa 18-19 (9-7).

Najefikasniji u sastavu Zagreba bio je Manuel Štrlek s pet golova, Zlatko Horvat i Marino Marić su dodali po četiri, a kod domaćih Žarko Marković je postigao sedam, a Naumče Mojsovski pet pogodaka.Uzvrat je za šest dana u Areni Zagreb.

BAR

Drugog dana natjecanja na Europskom zimskom bacačkom kupu u Baru hrvatski su atletičari osvojili dvije zlatne medalje, Sandra Perković je bila najbolja u konkurenciji bacačica diska do 23 godine, dok je Marin Premeru pobjedio u bacanju kugle za atletičare do 23 godine.Perković je disk bacila 67,19 metara, što je njezin najbolji rezultat ove sezone, te samo 77 centimetara slabiji rezultat od njezinog osobnog rekorda kojega je psotavila u lipnju prošle godine. Prije dva tjedna je u Splitu Perković je bacila disk do 66,85m.Drugo mjesto zauzela je Portugalka Irina Rodrigues sa 54,83m, a treće Ukrajinka Julija Kurilo sa 52,03.U konkurenciji seniorki najbolja je bila Njemica Nadine Mueller s hicem od 68.89m čime je psotavila novi najbolji rezultat sezone. Dosada je najbolji rezultat u svijetu držala Perković koja je prije 15 dana u Splitu bacila disk do 66,85m.

"Jako sam zadovoljna s plasmanom i sa rezultatom, bacila sam svoj najbolji rezultat ove sezone, u dobroj sam formi i nastavljam s pripremama za Olimpijske igre. Čestitam Njemici Mueller koja je bacila najbolji rezultat u svijetu. Veselim se idućem natjecanju na kojem ćemo se susresti i odmjeriti snage", rekla je Perković.Premeru je kuglu bacio 19,49m, drugo je mjesto zauzeo Ukrajinac Dmitro Savjacki sa 18,76m, a treće Rus Maksim Afonin sa 18,73m."Prije svega zadovoljan sam plasmanom, nedostajala mi je još samo ova medalja da upotpunim kolekciju. Žao mi je što nisam ostvario bolji rezultat jer sam imao dva hica preko 20 metara s malim prijestupima, ali ovo je samo dokaz da sam spreman i da mogu očekivati još bolje rezultate u mjesecima koji dolaze", kazao je Premeru.

RIJEKA

U zadnjem susretu 21. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Zadra pobijedili Rijeku s 1:0 (0:0).

Pred 1100 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Svilokos.

Strijelac: 0:1 Tokić (54)

RIJEKA

U finalu Jadranske lige danas su vaterpolisti Pro Recca pobijedili Primorje EB sa 15:4 (4:0, 4:2, 2:2, 5:0) i po prvi put osvojili najjaču vaterpolsku ligu na svijetu. Susret je odigran na bazenu na Kantridi, a sudili su pred 1500 gledatelja Margeta iz Slovenije i Periš iz Hrvatske. Vaterpolisti najskupljeg vaterpolskog kluba na svijetu, talijanskog Pro Recca očekivano su osvojili naslov u najjačem vaterpolskom klupskom natjecanju na svijetu - Triglav Jadranskoj ligi. Bilo je to prvo sudjelovanje vaterpolista iz Genove u ovoj ligi u kojoj su ostvarili sve pobjede u ligaškom dijelu natjecanja i zasluženo osvojili naslov pobjednika. Ovo je bilo četvrto izdanje Jadranske lige koju su 2009. osvojili vaterpolisti dubrovačkog Juga, a 2010. i 2011. godine Jadrana iz Herceg Novog. Ove godine nije bilo nikakve dileme glede pobjednika, jer je momčad Pro Recca ustvari reprezentacija svijeta u malom. U njemu igraju najbolji vaterpolisti iz Italije, Hrvatske, Mađarske, Španjolske, Srbije i Crne Gore.

Naravno da se bi i puno snažnije momčadi od Primorja imale problema s ovakvim skupom igrača, a kakvoj se razliciu kvaliteti radi pokazuje iskorištenost prednosti igrača više. Riječani su iskoristili samo jednu od 10 situacija s igračem više, a Pro Recco čak devet od 11 pokušaja.

SCHLADMING

Nijemica Viktoria Rebensburg pobjednica je zadnjeg veleslaloma koji se u nedjelju u završnici Svjetskog kupa vozio u Schladmingu, a ta joj je pobjeda osigurala i osvajanje Malog kristalnog globusa u toj disciplini drugu godinu zaredom.Iza Rebensburg su ostale Austrijanka Anna Fenninger sa zaostatkom od 64 stotinke i Talijanka Federica Brignone, čiji je zaostatak 1.24 sekundu.Rebensburg je tako sa 22 godine upisala svoju osmu pobjedu u karijeri, petu ove sezone. Pobijedila je u dvije od četiri utrke u Završnici Svjetskog kupa u Schladmingu - u super-G-ju i u veleslalomu.Amerikanka Lindsey Vonn, koja je današnju utrku završila na 24. mjestu, nije uspjela prijeći 2.000 osvojenih bodova u Svjetskom kupu u jednoj sezoni i srušiti rekord koju od 2000. godine drži Austrijanac Hermann Maier.

RIM

Nogometaši Intera iz Milana nisu uspjeli u 28. kolu talijanskog prvenstva na svom terenu svladati Atalantu, susret je završio bez pogodaka, 0-0.

Ovim bodom Inter je ostao sedmi sa 41 bodom, koliko ima i šesta Roma, koja u ponedjeljak igra protiv Genoe, te osma Catania koja je na svom terenu svladala Lazio sa 1-0 (0-0) golom Legrottagliea (80).Bivši hrvatski reprezentativac Igor Budan igrao je za Palermo od 60. minute na gostovanju kod Leccea u susretu koji je završio bez pobjednika, 1-1.

Na vrhu je Milan sa 60 bodova, drugi Juventus ima 56.

REZULTATI 28. KOLA:

Cagliari - Cesena 3-0 (Pinilla 14, 45+1-11m, 57-11m)

Inter - Atalanta 0-0

Bologne - Chievo 2-2 (Di Vaio 59, Diamanti 81 / Andreolli 27, Thereau 69)

Lecce - Palermo 1-1 (Di Michele 6-11m / Munoz 15)

Catania - Lazio 1-0 (Legrottaglie 80)

Siena - Novara 0-2 (Rigoni 72, Porcari 81)

Igrano u subotu:

Parma - Milan 0-2 (Ibrahimović 17-11m, Emanuelson 55)

Fiorentina - Juventus 0-5 (Vučinić 15, Vidal 27, Marchisio 54, Pirlo 67, Padoin 72)

Kasnije igraju:

Udinese - Napoli

Ponedjeljak:

Roma - Genoa

NEWCASTLE

U susretu 29. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je na svom terenu svladao Norwich City sa 1-0 (1-0), te se tako učvrstio na šestom mjestu ljestvice.Strijelac jedinog gola bio je Papiss Demba Cisse u 11. minuti.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa vodeći Manchester United je kao gost nadigrao Wolverhampton Wandererse sa 5-0 (2-0). Pogotke su za United dali Evans (21), Valencia (43), Welbeck (45+1) i Chicharito (56, 61). Manchester United sada vodi s četiri boda više od gradskog suparnika Citya, dok su Wolvesi ostali posljednja momčad lige.

LONDON

Nogometaši Chelsea i Liverpoola prvi su polufinalisti FA Cupa nakon što su kod kuće slavili protiv Leicester Citya, odnosno Stokea.

Liverpool je teškom mukom - s 2:1 - prošao Stoke na svom Anfieldu, te zadržao nade za osvajanje FA Cupa. "Redse" je u vodstvo doveo Luis Suarez (23), izjednačio je samo tri minute kasnije Peter Crouch, a prolaz Liverpoolu osigurao je Stuart Downing u 57. minuti nakon solo-prodora u stilu Lea Mesija.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao drugoligaša Leicester City s 5:2, a vijest dana je da je konačno zabio, i to dvaput, i skupo plaćeni napadač domaćih Fernando Torres. Španjolac je postigao zgoditke u 67. i 85. minuti, a to su njegovi prvi golovi nakon pet mjeseci i 24 odigrana susreta. Chelsea je Torresa Liverpoolu platio oko 80 milijuna eura. U vrlo atraktivnoj utakmici uz Torresa, koji je imao i dvije asistencije, strijelci su za Chelsea bili još Cahill (12), Kalou (16) i Meirelles (89), dok su zgoditke za goste dali Beckford (77) i Marshall (87).

U subotu su Everton i Sunderland igrali 1:1, a dvoboj Tottenhama i Boltona je prekinut.

BERLIN

U zadnjim utakmicama 26. kola Njemačke lige Schalke je u gostima slavio protiv Kaiserlsauterna s 4:1, dok je Hannover istim rezultatom kod kuće pobijedio Koeln. Kaiserslautern je poveo pogotkom Rodneija već u 3. minuti, ali je potom uslijedila prava golijada Schalkea koji je pogocima Holtbya (39), Huntelaara (45), Raula (51) i Farfana (81) došao do pobjede koja ga ostavlja u igri za plasman u Ligu prvaka.

Hannover je u četvrtak kod kuće s 4:0 izbacio Standard u Europskoj ligi, a tri dana kasnije je "stradao" i Koeln, za koji nije nastupio suspendirani Mato Jajalo. Za Hannover su zabili Stindl (19), Schlaudraff (61pen) i Biram Diouf (67, 83), dok je "počasni" za Koeln postigao Pezzoni (43).

MADRID

U derbiju 28. kola Španjolske Primere Valencia je slavila u gostima kod Athletic Bilbaoa s 3:0, dok je Villareal izgubio u gostima kod Levantea (0:1), te je sve bliži ispadanju. Baski su svu snagu i volju potrošili izbacivanjem Manchester Uniteda u četvrtak, pa je Valencia s lakoćom slavila, a istakao se "hat-trickom" Roberto Soldado. Valencia je pobjedom učvrstila svoje treće mjesto.

Villareal je od Levantea izgubio pogotkom u sudačkoj nadoknadi, a taj poraz je koštao mjesta trenera Josea Molinu. Villareal je u zadnjih pet utakmica osvojio samo bod, te sada samo tri boda više od "davljenika" Sportinga i Racinga. Mallorca je kod kuće slavila protiv madridskoga Atletica s 2:1, a zvijezda gostiju Radamel Falcao je zabio gol, ali je i promašio kazneni udarac.

Večeras igraju Real Madrid i Malaga.

Athletic Bilbao 0

Valencia 3 Roberto Soldado 41,57,85pen

CK: Andoni Iraola (Ath,67)

- - -

Mallorca 2 Diego Godin 47ag, Michael Pereira 49

Atletico Madrid 1 Radamel Falcao 66

Promašeni penal: Radamel Falcao 54

- - -

Levante 1 Xavi Torres 90+2

Villarreal 0

CK: Carlos Marchena (Vill,90)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙