FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Prva četvrtfinalna utakmica vaterpolske Lige prvaka između Mladosti i mađarskog Szegeda, koja će se igrati u srijedu u 17,45 na bazenu uz Savu, bit će najznačajnija utakmica Mladosti u ovom dijelu sezone. "Naravno da je bolje da smo na ždrijebu u Rimu za protivnika dobili Szeged nego Pro Recco ili Primorje i zato vjerujem da ćemo nakon dvije utakmice osigurati nastup u Final Fouru na kojem smo lani osvojili treće mjesto", rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare dopredsjednik Mladosti Boško Lozica. Trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak očekuje teški susret u Zagrebu, a posebno u uzvratu 18. travnja u Szegedu."Radi se o vrlo dobroj momčadi koja igra kolektivni vaterpolo sa vrlo discipliniranom obranom. Posebno su opasni na domaćem bazenu koji se nalazi pod balonom i u kojem uvijek naprave paklenu atmosferu", kazao je trener "žabaca" Vjekoslav Kobešćak. Po njegovim riječima drugi reprezentativni vratar Laszlo Baksa daje sigurnost momčadi koja na centarskim pozicijama ima četiri izuzetna igrača Tomasa Molnara, Novozelanđana Josepha Kayesa, našeg Aljošu Kunaca i veterana Chabu Kissa, a na vanjskim pozicijama uvijek su opasni Gabor Terzai, Bela Totok, Gabor Hegediš i Balasz Somoqvi. "Snaga mađarske momčadi leži i u činjenici da nikad ne igra u istoj postavi i da igru prilagođava protivniku. Naša prednost trebala bi biti na pozicijama centra, jer u Szegedu nema tako kvalitetnih bekova koji bi se mogli nositi sa našim Raduom i Hinićem", smatra Kobešćak.

Prvi centra Mladosti Rumunj Cosmin Radu kaže da je momčad Szegeda nezgodna zato što ne igra vaterpolo kakav prakticira većina mađarskih klubova.

"Ovo je meni prvi četvrtfinalni susret Lige prvaka u karijeri i dat ću sve od sebe da zaigram i na Final Fouru, ali neće nam biti lako jer Szeged igra vrlo disciplinirano u obrani u kojoj koriste plitku zonu pa će rezulat u mogome ovisiti i o raspoloženju naših vanjskih pucača", rekao je Radu.

STOCKHOLM

Jedna od najboljih skijašica svih vremena Šveđanka Anja Paerson (31) na koncu ove sezone odlazi u skijašku mirovinu.Velika suparnica naše Janice Kostelić još će nastupiti idućeg vikenda na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, a potom se oprašta od skijanja.

"Stalni problemi s ozljedama smanjili su mogućnost da se borim na najvišem nivou. Oduvijek sam bila veliki borac i ovo je bila teška odluka. Međutim, nakon mnogo razmišljanja odlučila sam završiti karijeru. Vrijeme je za nove izazove," poručila je bivša olimpijska pobjednica, svjetska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa.Paerson je debitirala u Svjetskom kupu prije 14 godina u Crans-Montana i do sada je ostvarila 42 pobjede u Svjetskom kupu - 18 u slalomu, 11 u veleslalomu, šest u spustu, četiri u superveleslalomu i tri u kombinaciji. Posljednju pobjedu ostvarila je u ožujku prošle godine i spustu u talijanskom Tarvisiju. Ukupno je peta na ljestvici svih vremena, a ispred nje samo su Annemarie Moser-Proll (62), Vreni Schneider (55), Lindsey Vonn (52) i Renate Götschl (46). Dva puta je bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa (2004, 2005), a osvojila je i tri mala Kristalna globusa u veleslalomu, te jedan u kombinaciji. Osvojila je šest olimpijskih medalja - zlato u slalomu 2006. u Torinu, srebro u veleslalomu 2002. u Salt Lake Cityju, te bronce u slalomu (2002), spustu (2006), te kombinaciji (2006, 2010). Na svjetskim prvenstvima je osvojila sedam zlata, dva srebra i četiri bronce."Moja karijera je bila fantastična. Niti u snovima nisam mogla poželjeti više," dodala je Šveđanka.Premda još uvijek nije odlučila u kojem će pravcu krenuti njezin život, 31-godišnja Paerson je bila jasna."Još nisam donijela odluku. Međutim, moje srce će uvijek biti vezano uz sport."

MUNCHEN/MILANO

Nakon što su Barcelona, Milan, Benfica i APOEL već izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ovoga tjedna doznat ćemo i preostala četiri putnika. U utorak su na rasporedu prve dvije utakmice. Bayern u Munchenu dočekuje Basel nakon što je u prvoj utakmici izgubio 0:1, a identičnim rezultatom je Marseille pobijedio Inter i sada će na San Siru braniti gol prednosti.Bayern je u Švicarskoj pružio slabu predstavu, međutim nakon te utakmice u prvenstvu su pobijedili Schalke (2:0) i razbili Hoffenheim (7:1)."Posljednja pobjeda je dokaz da možemo biti i efikasni. Vjerujem kako će ta utakmica djelovati ohrabrujuće za moje igrače," kazao je Bayernov strateg Jupp Heynckes. Ivica Olić je među kandidatima za nastup, dok će Danijel Pranjić ponovo biti osuđen na klupu.Za bavarski sastav će biti dodatan uteg činjenica da se ove godine finale LP igra na njihovom stadionu. "Bilo bi sjajno kada bi istračali na travnjak Allianz Arene 19. svibnja," dodao je prvi napadač Mario Gomez.

Bayern je dobio 11 od zadnjih 12 europskih utakmica, te sve tri dosadašnje protiv švicarskih klubova. No, Basel ove sezone nije izgubio na gostovanjima u skupini. Protiv Manchester Uniteda su odigrali 3:3, u Lisabonu protiv Benfice 1:1, dok su u Rumunjskoj pobijedili Otelul Galati 3:2.

"Ove sezone su nas već nekoliko puta otpisali, no ipak smo prošli dalje. Ne bojimo se niti sada. Mi smo svoj već napravili," kazao je Alexander Frei sa pet golova prvi strijelac švicarskog sastava u Ligi prvaka. U slučaju uspjeha Basel bi postao prvi švicarsli klub u četvrtfinalu Lige prvaka. To mu je već uspjelo u Kupu prvaka 1974.U drugom susretu Inter će također loviti 'minus jedan' iz prve utakmice. "Uvjeren sam da možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. U Marseilleu smo igrali dobro i nismo zaslužili poraz. Sutra nas čeka velika utakmica i želimo svima pokazati kako ova momčad još nije za otpis," kazao je napadač Intera Diego Milito. Inter je izgubio četiri od zadnjih pet domaćih utakmica u Ligi prvaka, a u zadnjih deset susreta u svim natjecanjima dobio je samo jednu utakmicu i to Chievo. LP je posljednja prilika za spas očajne sezonu. Milanski klub u prvenstvu se nalazi na tek sedmom mjestu sa 17 bodova manje od lidera Milana, a upitna je i pozicija koja vodi i iduće sezone osigurava elitno natjecanje "Starog kontinenta".

"Sasvim sigurno neće nam biti lako. Morat ćemo pokazati daleko više ukoliko želimo pobijediti Marseille," kazao je Interov trener Claudio Ranieri.

Marseille je već jednom izbacio Inter iz Europe, u sezoni 2003/2004, kada je francuski klub slavio u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa UEFA. Na Velodromeu se nadaju novom slavlju."Spremni smo za najteže iskušenje ove sezone. Na San Siru nas očekuje težak zadatak, no vjerujem u pozitivan ishod," poručio je Didier Deschamps. Zanimljivo, Deschamps je kao igrač proveo pet godina na 'Čizmi' kao igrač Juventusa i nikad nije izgubio od Intera.

EINDHOVEN

Čelništvo nizozemskog PSV Eindhovena otpustilo je u ponedjeljak trenera Freda Ruttena, te na trenerski stolac postavilo bivšega nizozemskoga reprezentativca Phillipa Cocua. Rutten je u PSV došao 2009., a otkaz je dobio nakon tri uzastopna poraza, što je bilo previše za vodstvo i navijače jednog od najtrofejnijih nizozemskih klubova. PSV je u prvenstvu izgubio kod kuće od Twentea (2:6) i u nedjelju od Brede (1:3), a u međuvremenu se dogodio i neuspjeh u Europskoj ligi kod Valencie (2:4). U nacionalnom prvenstvu je PSV četvrti s četiri boda manje od vodećeg AZ Alkmaara.

Cocu će to biti prvi samostalni trenerski posao nakon što je bio pomoćnik u reprezentaciji Nizozemske i PSV-u.

BOGOTA

Devet je osoba hospitalizirano zbog ubodnih rana, a više od 350 je uhićeno u velikim izgredima na gradskom derbiju Kolumbijske lige u Medellinu, izvijestila je kolumbijska policija. Huligani Independiente Medellin i Atletico Nacionala tukli su se prije, za vrijeme i nakon utakmice, a veće žrtve spriječila je policija koja je zaplijenila 450 noževa i tri pištolja. Mediji javljaju da je u okolici stadiona ubijena žena, ali policija to ubojstvo ne povezuje s utakmicom.

RIO DE JANEIRO

Predsjednik Brazilskoga nogometnoga saveza Ricardo Teixeira u ponedjeljak je dao ostavku na dužnost koju je obnašao više od 23 godine. Teixeira (64) je dao ostavku pritisnut brojnim aferama u brazilskome nogometu, pogotovu korupcionaškim u kojim se i on osobno spominje kao jedan od glavnih aktera, ali i zbog zdrastvenih razloga jer je prije nekoliko dana priznao da će na duže vrijeme biti odsutan zbog zdrastvenih teškoća. "Odlazim s osjećajem nazavršena posla, iako sam u svoju misiju uložio i svoje zdravlje. U Brazilu nogomet povezujem s dvije osnovne postavke - talent i neorganiziranost. Kada Brazil pobjeđuje onda se slavi talent, a kada gubi kriva je neorganiziranost i tada se uvijek optuživalo samo mene", kazao je Teixeira. Teixeira je, uz mjesto predsjednika Saveza, otišao i s dužnosti šefa Organizacijskog odbora Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu 2014., što je posebno zabrinulo čelnike FIFA-e. Novi glavni operativac SP 2014 bit će bivši guverner države Sao Paulo Jose Maria Marin.

MOSKVA

U utakmici 34. kola Ruske lige za prvaka nogometaši Anžija i moskovskog Spartaka su u Mahačkali odigrali bez zgoditaka - 0:0.

Anži je ostao sedmi s 56 bodova, dok je Spartak četvrti s tri boda više, a vodi Zenit s 67 bodova. U utakmicama za ostanak Tom je Tomsku pobijedio Volgu iz Nižnjeg Novgoroda s 1:0, dok je Amkar slavio u gostima kod Spartak Nalčika s 2:1. Tomsk je ostao posljednji s 24 boda, a Nalčik pretposljednji s 27 bodova, četiri manje od Volge i Samare. Iz lige ispadaju dvije zadnje momčadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙