FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Neki igrači će na utakmici protiv Švedske zacementirati svoje mjesto među putnicima na europsko prvenstvo, dok će neki možda kompromitirati svoje pozicije, naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg prijateljskog ogleda protiv Švedske na stadionu u Maksimir."Očekuje nas vrlo važna provjera. Već sam istaknuo kako će to biti posljednja provjera prije objave kandidata za EP. Švedska je veliki suparnik i sutra želimo dobar rezultat. Neki će sutra zacementirati svoju poziciju u reprezentaciji, dok će neki možda kompromitirati svoje mjesto," naglasio je hrvatski strateg.Bilić je pohvalio izvanredan angažman svojih igrača na treningu kazavši bi bilo sjajno kada bi to ponovili i na utakmici. Nije želio govoriti o sastavu koji će u srijedu istrčati na travnjak stadiona Maksimir, ali niti o suparnicima koji nas očekuju na predstojećem Europskom prvenstvu.Do početka EP-a ima još dosta vremena, ispred nas je Švedska i želimo se koncentrirati na tu utakmicu," dodao je Bilić.Komentirajući švedsku igru Bilić je istaknuo važnost 'trke i kompaktnosti'. "Protiv Švedske nitko nema izgleda statičnom igrom s nedovoljno trke. Bit će to dobar ispit i za Irce koji također igraju s mnogo trke."Na upit strahuje li od mogućih ozljeda, Bilić se nasmijao. "Ne idemo na bungee jumping pa da strahujem od ozljeda. Idemo igrati nogomet," poručio je.

ZAGREB

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv makedonskog Metalurga, a prva utakmica se igra u gostima, odlučeno je danas na ždrijebu u danskom Horsholmu. Trener Metalurga je bivši hrvatski izbornik Lino Červar, a Zagreb se s tim klubom već susreo u regionalnoj SEHA ligi u studenom prošle godine kada su odigrali neriješeno 19-19. Zagreb Croatia osiguranje je bio u skupini s momčadima koje su bile drugoplasirane u svojim skupinama te je za suparnika mogao dobiti samo klubove koji su bili treći po grupama. Mogući protivnici hrvatskom prvaku bili su poljski Kielce, španjolski Ademar Leon te makedonski Metalurg, a švedski Savehof nije mogao igrati sa Zagrebom, jer su se bili zajedno u skupini.

Prve utakmice osmine finala igraju se od 14. do 18. ožujka, a uzvrati su na rasporedu od 21. do 25. ožujka. Zagreb drugu utakmicu igra na domaćem terenu. Zagreb i Metalurg bi trebali igrati 14. ožujka utakmicu zadnjeg 20. kola SEHA lige, ali kako je tada termin osmine finala Lige prvaka, njihov susret u regionalnoj ligi bit će pomaknut.

Parovi osmine finala:

Metalurg - ZAGREB CROATIA OSIGURANJE

Fuechse Berlin - HSV

Montepellier - Barcelona

Wisla - Kiel

Schaffhausen - Atletico Madrid

Ademar Leon - Veszprem

Kielce - Cimos Koper

Metalurg - Zagreb

Saevehof - Kopenhagen

ZAGREB

Ne osjećam pritisak politike, niti je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović tražio naše mandate na raspolaganje, istaknuo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković komentirajući nedavni sastanak ministra Jovanovića s vodećim ljudima hrvatskog nogometa."Mi smo se na tom sastanku ponašali kako se ponašaju pravi sportaši i nikakvih problema nije bilo. Gospodin ministar rekao je svoje, a mi smo rekli svoje," istaknuo je Marković naglasivši kako ne osjeća pritisak politike.

"Čega bi se ja trebao bojati. Nađite na ovim prostorima nekoga tko je slično napravio kao hrvatska reprezentacija. Jesmo li svjesni da je Hrvatska već 12 godina jedna od najvažnijih reprezentacija u Europi i Svijetu. Tko od nas može tražiti nešto više. Znate li da ovaj savez nema kune duga, a od države nismo dobili niti lipe."

Na izravno pitanje je li ministar Jovanović na sastanku s vodstvom HNS-a tražio mandate na raspolaganje Marković je bio kratak i jasan. "Ne," kazao je čelnik HNS-a.Na novinarski upit o mogućim sankcijama Uefe zbog uplitanja politike u sport Marković je upozorio. "Što se toga tiče, ispada da gospoda ministri ne znaju što se smije, a što se ne smije. Ako ne znaju, mi ćemo im dati pravila kako se treba ponašati. Prema propisima Uefe i Fife u nacionalnim savezima sve treba biti sređeno i to je svakome jasno. Stoga tražiti nešto preko normi koje propisuju Fifa i Uefa je smiješno. Predsjednik HNS-a je naglasio kako se neće pojaviti na današnjoj tribini "Nogometni klubovi - ustroj i budućnost" na kojoj bi jedan od gostiju trebao biti i ministar Jovanović, jer nije niti dobio poziv. "Nemam pojma o tom sastanku, nitko me nije zvao. Da me netko zvao naravno da bi išao. To je moja dužnost."

DUBAI

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić zaustavljen je u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju. Ljubičić je poražen od 86. igrača svijeta Talijana Flavija Cipolle sa 2-6, 5-7. Cipolla je napravio četiri "breaka, a razlog tomu je loša Ljubičićeva igra na drugi servis, na kojem je izgubio čak 22 poena.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Rimu slavio je Ljubičić.

ATP Dubai, 1. kolo:

Flavio Cipolla (ITA) - Ivan Ljubičić (Hrv) 6-2, 7-5

ZAGREB

Jedan od najboljih napadača svijeta Zlatan Ibrahimović u srijedu će na stadionu Maksimir predvoditi reprezentaciju Švedske u prijateljskom dvoboju protiv Hrvatske.Premda se godinama pisalo kako je zvijezda Milana bila nadomak hrvatske reprezentacije Ibrahimović je pojasnio cijelu priču oko njegova igranja u 'kockastom' dresu."Nije mi nitko postavio to pitanje. Bilo je glasina da ću igrati za Hrvatsku i za BiH, no nitko mi direktno iz tih saveza nije prišao," kazao je Ibrahimović na novinarskoj konferenciji u hotelu Sheraton.Ibrahimović je rođen u švedskom Malmou, njegova majka je Hrvatica, a otac Bošnjak."Rođen sam u Švedskoj, međutim kod kuće pričamo po 'naški'. Iako sam odgojen u drugom ambijentu imam taj balkanski mentalitet i temperament u glavi," kazao je sa smiješkom.Zbog takvog temperamenta često i dolazi u probleme. Upravo je odradio tri utakmice kazne zbog šamara kojeg je opalio u ligaškom ogledu braniču Napolija Salvatoreu Aronici.

"Učinio sam veliku glupost. Bio sam idiot. Nadam se kako se to više neće ponoviti. Međutim, ja u svakom susretu igram s puno emocija," kazao je 'Ibro'.

Osmi strijelac u povijesti švedske reprezentacije sa 28 golova osvrnuo se i na sutrašnji ogled protiv Hrvatske.

"Hrvatska ima vrlo kvalitetnu reprezentaciju i bit će to odlična provjera. Hrvatska reprezentacija je puna kvalitetnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Modrić mi se posebno sviđa," otkrio je Ibrahimović.

ZAGREB

Konačan tekst izmjena i dopuna Zakona o sportu bit će gotov u u zadnjem kvartalu ove godine, a posebnu pažnju posvetili smo nadzoru sportskih udruga, kazao je na javnoj tribini "Nogometni klubovi - ustroj i budućnost" koju je organizirala građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo", pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi. Skansi je naglasio kako je svjestan da je trenutni nadzor sportskih udruga nedostatan, te da će se izmjenama i dopunama postojećeg Zakona to poboljšati. "Zakon nije zaživio kako se očekivalo, posebice što se tiče nadzora, a za to je ponajviše kriv i hrvatski mentalitet", kazao je Skansi koji se osvrnuo i na trenutno stanje u Hrvatskom nogometnog savezu.

"Poznato je da je ministar Željko Jovanović na sastanku sa čelnicima Hrvatskoga nogometnoga saveza inzistirao na provođenju Akcijskog plana HNS-a u borbi protiv nepravilnosti u hrvatskome nogometu. Mogu reći da čelnici HNS-a pritom nisu pokazali nimalo samokritičnosti, oni su uvjereni da je stanje u našem nogometu dobro", izjavio je Skansi. Pomoćnica ministra uprave Jagoda Botički također je istakla problem inspekcijskog nadzora u sportskim udrugama, dodavši kako je postojeći Zakon o udrugama iz 2001. udrugama jamčio veliku autonomiju, ali bez prevelikoga nadzora.

Predsjednik udruge Nogometni sindikat i bivši reprezentativac Dario Šimić kazao je kako je stanje u hrvatskome nogometu katastrofalno,te da su nužne velike reforme. Na javnoj tribini polemiziralo se o ustrojstvu klubova, manjkavostima modela klubova s privatnim vlasništvom u oprečnosti s uspješnim primjerima klubova koji su u većinskome vlasništvu samih članova. On funkcionira po načelu ˝jedan član – jedan glas˝ što znači da svaki punoljetni član nogometnog kluba, koji je ustrojen kao neprofitna udruga u vlasništvu svojih članova, ima pravo glasa ukoliko plaća klubu godišnju članarinu. Članovi mogu birati predsjednika i biti izabrani u skupštinu i upravni odbor kluba. Tri od četiri zadnja polufinalista i Lige prvaka i Europske lige su u modelu članskog vlasništva, među njima i najveći klubovi Europe poput Barcelone i Real Madrida, dok Njemačka i Švedska imaju zakone po kojima klubovi obvezno moraju biti u vlasništvu članova. Iako su bili najavljeni, na javnoj tribini se nisu pojavili ministar znanosti,obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar uprave Arsen Bauk.

NIKOZIJA

U prijateljskoj utakmici odigranoj u ciparskom Limassolu nogometaši Srbije pobijedili su Armeniju s 2:0.

Pogotke su za Srbe postigli Zdravko Kuzmanović (15) i Branislav Ivanović (30), a to su prvi pogoci za sprske reprezentacije nakon dvije utakmice bez postignutoga gola. Srbija, koja je protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014, igrala je u sastavu - Kahriman, Ivanović, Subotić (Ninkov 78), Rajković (Tošić 84), Kolarov, Petrović (Ignjovski 69), Kuzmanović, Ninković, Tošić (Sulejmani 57), Janković (Tadić 74), Marković (Jovanović 69).

Srbija u srijedu igra novi prijateljsku utakmicu, ali u Larnaci s domaćinom Ciprom.

ZAGREB

Branič švedske nogometne reprezentacije Daniel Majstorović (34) po svemu sudeći propustit će Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini nakon što je na treningu u Zagrebu teško ozlijedio koljeno.Majstoroviću su stradali ligamenti koljena nakon što je Anders Svensson pao na njegovu nogu. Igrača škotskog velikana Celtica očekuje operacija u Švedskoj, a potom više mjeseci oporavka."Bojim se kako Danielu slijedi dugotrajan oporavak. Radi se o teškoj ozlijedi zbog koje odmah mora na operaciju," kazao je švedski izbornik Erik Hamren. Majstorović je za švedsku reprezentaciju odigrao 48 utakmica i zabio dva gola.Šveđani će u sutrašnjoj utakmici protiv Hrvatske igrati i bez napadača Feyenoorda Johna Guidettia, te braniča Borussie Monchengladbach Oscara Wenda koji su također stradali na treningu. Nova nada švedskog nogometa ozlijedila je bok, dok je Wendtu stradalo koljeno.

"Ne vjerujem da se radi o težoj povredi, no moramo biti oprezni i sumnjam da će John biti spreman za sutrašnji susret," dodao je švedski izbornik.

DUBAI

Pregled teniskih turnira:

ATP Dubai (2,3 milijuna USD), 1.kolo:

Andy Murray (VB/3) - Michael Berrer (Njem) 6:3, 4:6, 6:4;

Mihajil Južni (Rus) - Richard Gasquet (Fra) 6:3, predaja;

Sergej Stakovski (Ukr) - Omar Awadhy (UAE) 6:1, 6:2;

Marco Chiudinelli (Švi) - Nikolaj Davidenko (Rus) 6:4, 5:7, 6:4;

Flavio Cipolla (Ita) - Ivan Ljubičić (Hrv) 6:2, 7:5;

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/4) - Marcos Baghdatis (Cip) 7:6 (2), 6:4;

Janko Tipsarević (Srb/7) - Igor Kunjicin (Rus) 6:2, 6:2;

Roger Federer (Švi/2) - Michael Llodra (Fra) 6:0, 7:6 (6);

Tomas Berdych (Češ/5) - Benjamin Becker (Njem) 6:2, 6:2;

Feliciano Lopez (Špa) - Nicolas Mahut (Fra) 6:4, 6:4.

WTA Acapulco (220.000 USD), 1.kolo:

Stephanie Foretz (Fra) - Mathilde Johansson (Fra) 6:4, 7:6 (5);

Alberta Brianti (Ita/8) - Alize Cornet (Fra) 3:6, 6:3, 6:3;

Melinda Czink (Mađ) - Stephanie Dubois (Kan) 7:6 (6), 6:3;

Ximena Hermoso (Mek) - Patricia Mayr (Aut) 7:5, 6:3;

Irina-Camelia Begu (Rum/4) - Timea Bacsinzky (Švi) 7:6 (3), 3:6, 6:4;

WTA Kuala Lumpur (220.000 USD), 1.kolo:

Casey Dellacqua (Aus) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:0, 6:2;

Jarmila Gajdosova (Aus/4) - Kathrin Wörle (Njem) 1:6, 7:6 (2), 7:5;

Su-Wei Hsieh (Taj) - Anne Keothavong (VB/8) 6:4, 7:5;

Kristyna Pliskova (Češ) - Iryna Bremond (Fra) 6:0, 6:2;

Jill Craybas (USA) - Jurika Sema (Jap) 6:4, 1:6, 6:4;

Karolina Pliskova (Češ) - Kai-Chen Chang (Taj) 6:3, 6:2:

Eleni Danilidu (Grč) - Sania Mirza (Ind) 6-2, 1:6, 6:4;

Ajumi Morita (Jap/6) - Nudnida Luangnam (Taj) 6:4, 6:0;

Jarmila Groth (Aus/4) - Kathrin Worle (Njem) 1:6, 7:6 (2), 7:5;

Peng Shuai (Kina/3) - Yvonne Meusburger (Aut) 6:1, 4:6, 6:2;

Jelena Janković (Srb/2) - Caroline Garcia (Fra) 7:6 (7), 4:6, 7:6 (2);

ATP Acapulco (1,155 milijuna USD), 1.kolo:

Pablo Andujar (Špa) - Leonardo Mayer (Arg) 7:6 (5), 6:3;

Florian Mayer (Njem/5) - Facundo Bagnis (Arg) 6:2, 6:4;

Potito Starace (Ita) - Alessandro Giannessi (Ita) 6:2, 7:5;

Marcel Granollers (Špa/7) - Thomaz Bellucci (Bra) 6:4, 6:2;

Juan Ignacio Chela (Arg) - Cesar Ramirez (Mek) 6:0, 6:2;

Benoit Paire (Fra) - Juan Sebastian Cabal (Kol) 7:6 (3), 7:6 (6).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙