FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Hrvatski nogometni klub Hajduk zaprimio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je potvrđena presuda prvostupanjskog suda u Splitu po kojoj je Hajduk u obvezi isplatiti tužitelju, španjolskoj menadžerskoj agenciji A.F.I.S.A. iznos od 1,2 milijuna američkih dolara s pripadajućom kamatom, priopćila je danas kasno poslije podne Hajdukova uprava.HNK Hajduk poduzet će sve pravne radnje sukladno zakonu o parničnom postupku i stupit ćemo u kontakt sa tužiteljem radi otvaranja razgovora oko rješavanja obveza definiranih pravomoćnom presudom, navodi se u priopćenju Uprave Hajduke. Ovaj je sudski spor između Hajduka i španjolske menadžerske agnecije trajao 13 godina. Ta je agencija posredovala 1996. godine u transferu dvojice tadašnjih Hajdukovih nogometaša Ivice Mornara i Mirsada Hibića u španjolski klub Sevilla, koji je, prema medijskim navodima, iznosio 2,4 miljuna dolara od čega je, po ankesu ugovora, polovica trebala pripasti toj agenciji. Kakoo agencija nije dobila taj iznos, ona je 1999. godine podnijela tužbu protiv Hajduka.U današnjem priopćenju Hajduka se ne spominje u kojem razdoblju klub mora izmiriti dugovanja španjolskoj menadžerskoj agenciji, ali neslužbeno taj je rok dva tjedna od trenutka zaprimanja presude Županijskog suda u Splitu.Zagrebački odvjetnik Igor Hrabar, koji je u ovom sudskom sporu zastupao španjolsku menadžersku agenciju A.F.I.S.A., nedavno je izjavio kako postoji mogućnost dogovora između Hajduka i španjolske agencije.

ZAGREB

Dugogodišnji direktor hrvatskog rukometnog prvaka Croatia osiguranje Zagreba Bartol Kaleb preminuo je u utorak u Zagrebu.Dugogodišnji sportski djelatnik, koji je vodio bitku s karcinomom, preminuo za vrijeme kemoterapije, sumnja se na srčani ili moždani udar. Za sada nije poznato kada će biti sahrana, no u četvrtak će u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog biti održana komemoraciju. Prije dolaska u Zagreb Kaleb je obnašao visoke dužnosti u splitskom Hajduku."I sami još potpuno nesvjesni ogromnog gubitka za naš klub i rukomet uopće, želimo s vama podijeliti vijest da nas je danas, 6. ožujka, zauvijek napustio naš direktor, Bartol Kaleb. Kaže se da su svi zamjenjivi. Bartol nije. Do posljednjeg je dana živio klub. Ne za klub, ne zbog kluba. Nego klub. Svoj Zagreb," poručili su iz redova hrvatskog prvaka.

RIJEKA

U posljednjoj utakmici B kvalifikacijske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige večeras su u Rijeci vaterpolisti Hrvatske pobijedili Makedoniju sa 12:4 i time potvrdili nastup na finalni turnir. Nastup na završni turnir Svjetske lige, koji će se od 12. do 17. lipnja igrati u Kazahstanu, odabranici Ratka Rudića osigurali su u predposljednjem kolu kada su u gostima pobijedili Njemačku pa im je utakmica protiv Makedonije bio samo jači trening. Utakmicu protiv Makedonije pamtit ćemo i po tome što su u njoj nakon dužeg vremena reprezentativnu kapicu opet stavili vratar Frano Vićan i centar Igor Hinić koji će nastupiti i na olimpijskim igrama u Londonu.

RUHPOLDING

Hrvatski biatlonac sa slovenskom putovnicom Jakov Fak (25) osvojio je zlatnu medalju u utrci na 20 kilometara na svjetskom prvenstvu u njemačkom Ruhpoldingu.Fak je do najvećeg uspjeha u karijeri, te najvećeg uspjeha u povijesti slovenskog biatlona došao sa jednim promašenim hicem i sedam sekundi boljim vremenom od Francuza Simona Fourcada, dok je treće mjesto osvojio Čeh Jaroslav Sokoup sa 12,3 sekunde zaostatka. Veliki uspjeh za Sloveniju upotpunio je i Klemen Bauer koji je zauzeo peto mjesto.

"Super je osjećaj kada stigneš na cilj kao prvi. Borio sam se do zadnjeg metra i na koncu sam uspio. Nije bilo lako ostati sabranim i smirenim," kazao je Fak za Radio Slovenija.Na utrci su nastupila i trojica hrvatskih reprezentativaca. Jurica Veverec je osvojio 126. mjesto sa 15:59.8 minute zaostatka, Tomislav Crnković je bio stepenicu niže sa 16:19.6 minuta zaostatka, dok je Duno Butković zauzeo 134. mjesto sa više od 21 minute zaostatka od 135 biatlonaca koliko ih je završilo utrku.Za Faka je ovo druga medalja u Ruhpoldingu nakon što je u štafetnoj utrci osvojio srebro. U svojoj riznici medalja ima i dvije medalje osvojene u hrvatskom dresu - broncu sa SP-a u južnokorejskom Pyeongchangu 2009. te broncu na Olimpijskim igarama u Vancouveru 2010. U srpnju 2010. Fak prelazi u slovensku reprezentaciju.

PARIZ

Španjolski bicilist Alejandro Valverde (Movistar) pobjednik je treće etape klasične višednevne utrke Pariz-Nica, a etapu dužine 194 kilometra od Vierzona do jezera Vassiviere hrvatski biciklist Robert Kišerlovski je okončao kao 24., te je u ukupnom poretku napredovao na izvrsno deseto mjesto.

Riječanin je izvrsno startao na ovogodišnjoj utrci i za vodećim zaostaje 36 sekundi. Valverde (31) je etapu dobio u sprintu ispred Australica Simona Gerransa, a ukupno vodstvo je zadržao Britanac Bradley Wiggins (Sky) s šest sekundi bržim vremenom od Amerikanca Levia Leipheimera. Vijest je je i da je drugoplasirani na zadnjem Tour de Franceu Luksemburžanin Andy Schleck odustao od utrke zbog gripe. U srijedu se vozi 4. etapa od Brive-la-Gaillardea do Rodeza (178 km).Ovo je jubilarno 70. izdanje ove klasične utrke, u osam etapa i ukupne dužine od 1156 kilometara, koja završava u nedjelju u Nici

LJUBLJANA

Maribor ipak neće biti domaćin zimske Univerzijade 2013. godine, priopćio je Međunarodna sveučilišni sportski savez (FISU), a prenijela agencija STA.

Nakon brojnih proturječnih informacija proteklih dana, Maribor je i konačno odustao od organizacije zimske Univerzijade zbog financijskih razloga. FISU je priopćila da Maribor do utorka nije konačno odgovorio na zahtjev da potvrdi ili otkaže organizaciju, a FISU će zbog toga slučaj Maribor predati Sudu sportske arbitraže u Lausannei, te od Slovenije tražiti odštetu. Zasad još nije poznato hoće li FISU pronaći novog domaćina Univerzijade.

NEW YORK

Američki tenisač Andy Roddick pobijedio je bivšeg najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera 7:5, 7:6 (7) u revijalnom susretu igranom pred 18.000 gledatelja u Madison Square Gardenu u New Yorku. U 'kultnoj dvorani' nastupile su i Ruskinja Maria Šarapova i Dankinja Caroline Wozniacki, a pobjeda 6:3, 6:4 je pripala ruskoj tenisačici."Ovo je posebna dvorana u kojoj se ispisalo toliko povijesnih događaja. Atmosfera je bila sjajna i zaista sam uživao. Mislim da je zvijezda Knicksa Jeremy Lin želio da pobijedim," kazao je Roddick nakon tek treće pobjede protiv Federera u 24 odigrana susreta.

Koliko se Roddick dobro zabavljao svjedoči i trenutak iz drugog seta kada je na povike s tribina 'Idemo Rafa' počeo imitirati španjolskog tenisača.

Zabavila se i Dankinja Wozniackim koja je na teren pozvala svog dečka poznatog golfera Roryja Mcllroya, trenutačno svjetskog broja jedan. Odjeven u traperice i pulover Mcllroy je uzeo reket i odigrao jedan poen protiv Šarapove i dobio ga.

"Nije to ništa, osvojio sam i nekoliko poena protiv Caroline," kazao je Mcllroy sa smiješkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙