FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 16. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NYON

U Nyonu je održan ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala nogometne Lige prvaka, a najveći favoriti za naslov prvaka Europe Barcelona i Real Madrid ne mogu igrati međusobno prije finala koje je 19. svibnja na Allianz Areni u Munchenu.

Aktualnog europskog prvaka Barcelonu u četvrtfinalu očekuje Milan s kojim se ove sezone susrela dva puta. Na Camp Nou je bilo 2:2, a na San Siru su slavili Katalonci 3:2. Real Madrid u četvrtfinalu očekuje ciparski APOEL. Prva utakmica je u Nikoziji, a uzvrat na Santiago Bernabeu. Bayern će igrati protiv Marseillea, a Chelsea očekuje portugalska Benfica. Prve utakmice su u Marseilleu u i Lisabonu.

Odmah su ždrijebani i parovi polufinala. Barcu u slučaju pobjede očekuje bolji iz susreta Benfica - Chelsea, dok će pobjednik susreta APOEL - Real u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Marseille - Bayern.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 27. i 28. ožujka, a uzvratni susreti su 3. i 4. travnja. Termini polufinalnih susreta su 17. i 18. travnja, a uzvrati 24. i 25. travnja. Finale je 19. svibnja na Allianz Areni u Munchenu.

SPLIT

Trener splitskog Hajduka Krasimir Balakov je danas izjavio da je njegova momčad maksimalno usredotočena na sutrašnju derbi utakmicu protiv Dinama u Maksimiru te je izrazio želju da ta utakmice bude reklama za hrvatski nogomet.

"Želio bih da derbi utakmica između Hajduka i Dinama bude dobra reklama za hrvatski nogomet te i da ostavi dobar imidž hrvatskom nogometu jer ona pobuđuje zanimanje i izvan Hrvatske", rekao je Balakov danas na konferenciji za novinare u Splitu uoči polaska svoje momčadi u Zagreb na sutrašnji derbi.

Prema Balakovim riječima momčad Hajduka se "oštro" pripremala za sutrašnji derbi protiv Dinama i maksimalno je usredotočena na tu utakmicu.

"Hajduk će nastojati odigrati dobru utakmicu, i bilo bi najbolje da pobijedimo i osvojimo tri boda", kazao je Balakov.

Naglasio je kako su derbiji između Hajduka i Dinama takve utakmice za koje se nikad ne zna što će se na njima dogoditi.

"No, Hajduk je Hajduk i svaku utakmicu igra na pobjedu", istaknuo je Balakov.

Kazavši da je Dinamo uigrana momčad, Balakov je dodao da on kao trener ne razmišlja o trenutačnoj bodovnoj prednosti zagrebačkog kluba nad Hajdukom na prvenstvenoj ljestvici, nego mu je najvažnije da Hajduk sutra na terenu borbenom igrom ostvari zamisli koje je dogovarao sa svojim nogometašima.

"Ako realiziramo naše zamisli, sutrašnja bi utakmica mogla biti zanimljiva", dodao je Balakov.

NEW YORK

Pittsburgh Penguins, koji imaju najveći pobjednički niz u NHL od čak deset utakmica, sinoć su s povratnikom na led nakon tromjesečnog opravka Sydneyjem Crosbyjem uspjeli svladati vodeću momčad lige New York Rangerse 5-2.

Iako Crosby sinoć nije zabio gol to za pobjedu njegove momčadi nije bilo važno. Penguinsi su bez njega dobili zadnjih devet utakmica. Crosby zapravo nije igrao 14 mjeseci jer se borio sa simptomima potresa mozga nakon što je pogođen u glavu na početku 2011. Nakratko se vratio na led u studenom prošle godine kada je zabio dva gola, međutim oporavak za njega nije bio gotov jer je opet počeo osjećati glavobolje i liječnici su mu zabranili da igra.

Pittsburgh je poveo odmah u drugoj minuti prve trećine pogotkom Matta Cookea koji je bio strijelac i kod trećeg gola, a pet minuta kasnije je za Rangerse izjednačio Carl Hagelin. Penguinsi su preuzeli kontrolu nad utakmicom u drugoj trećini kada su zabili dva gola odmah na početku. Najprije je na 2-1 povećao Jevgenij Malkin kojem je to bio 39 pogodak u sezoni, a zatim je na 3-1 povećao Cooke.

U zadnjoj trećini je na 3-2 smanjio Marina Gaborik, ali onda je Pittsburgh golovima Chrisa Kunitza i Pascala Dupuisa zapečatio rezultat i pobjedu. Crosby, koji je ušao u utakmicu s klupe i odigrao 16 minuta, asistirao je kod Kunitzovog gola.

DALLAS

Dallas Mavericks su sinoć svladali Charlotte Bobcats 101-96 nakon što su preživjeli njihov nalet u prve dvije četvrtine i probudili se u drugom dijelu utakmice.

Značajno je i to da je to druga pobjeda zaredom za Dallas u mjesec dana.

"To su dvije pobjede i napravili smo dobar posao, ali ako pogledate naš raspored on sada postaje sve teži", kazao je trener aktualnih prvaka NBA Mavericksa Rick Carlisle.

Charlotte (6-36) je povela rano serijom 20-4 i stvorila prednost od 14 koševa u drugoj četvrtini, prije nego su Mavericks smanjili razliku na šest koševa na poluvremenu, zabivši zadnjih sedam koševa u drugoj četvrtini.

"Razgovarali smo o tome da nam treba bolji početak", kazao je napadač Mavericksa Dirk Nowitzki. "Ali smo opet sporo počeli."

Mavericksi (25-20) su dobili zalet u trećoj četvrtini, predvođeni Nowitzkim, koji je zabio par trica za vodstvo od 65-62 koje su onda povećali na 17 koševa četiri minute prije kraja.

Charlotte je popravila šut i došla na tri razlike 20 sekundi prije kraja, no opet je Nowitzki spasio stvar za Dallas pogodivši dva slobodna bacanja za konačan rezultat.

Nowitzki je utakmicu završio sa 27 koševa. Kod Bobbcatsa je Jason Terry imao tri trice iz pet pokušaja s ukupnim učinkom od 18 koševa, dok je najučinkovitiji bio Corey Maggette sa 21 košem.

Inače Dallas nije izgubio ni jednu od 15 utakmica protiv Charlotte.

Oklahoma City je pobijedila Denver Nuggets 103-90 sinoć, a do pobjede su je odveli Kevin Durant sa 24 postingnuta pogotka i Russell Westbrook sa 23.

James Harden, koji je ušao s klupe, zabio je 18 koševa za Thunder, koji je nadigrao Denver 28-14 u trećoj četvrtini.

Kod Nuggetsa je Andre Miller zabio 17 koševa, a Danilo Gallinari.

Thunder je bio agresivan u trećoj četvrtini, dok Nuggetsi nisu. Durant je predvodio svoju momčad s devet postignutih pogodaka u tom dijelu utakmice i razlika od jednog koša s poluvremena pretvorena je u vodstvo od 68-57 4:08 prije kraja četvrtine. Denver se više nije približio an manje osam koševa do kraja.

Napad Nuggetsa je zakazala u trećoj četvrtini. U prve 2:22 minute igre nisu zabili koša i uspjeli su sakupiti u tom dijelu utakmice svega 14 pogodaka.

ZAGREB

Španjolski nogometni prvoligaš Athletic Bilbao i portugalski Sporting iz Lisabona priredili su najveća iznenađenja u osmini finala Europske lige izbacivši engleske premierligaše Manchester United i City iz daljnjeg natjecanja.

Englezi tako neće imati niti jednog predstavnika u četvrtfinalu Europske lige, dok će njihove boje u Ligi prvaka braniti tek Chelsea.

Nakon što je slavio na Old Traffordu 3:2, Athletic Bilbao u uzvratnom je dvoboju osmine finala pobijedio Manchester United 2:1 i tako nakon 35 godina čekanja izborio plasman u europsko četvrtfinale. Baskijska momčad je dominirala od prve minute utakmice i United može biti sretan što nije i teže stradao. Golove za Athletic zabili su Llorente (23) i De Marcos (65), dok je poraz lidera engleskog prvenstva ublažio Rooney (80). Athletic je posljednji put igrao u četvrtfinalu nekog europskog kupa 1977. kada je izgubio od Juventusa u Kupe Uefa.

Sporting je u Lisabonu slavio protiv Manchester Cityja 1:0, a potom u uzvratu izgubio 2:3 i zbog više postignutih golova na gostovanjima ide dalje. Sporting je šokirao 'Etihad' nakon što poveo 2:0 golovima Fernandeza u 34. minuti i Nizozemca Rickyja van Wolfswinkel sedam minuta kasnije. Aguero je smanjio u 60. minuti, Balotelli je iz jedanaesterca u 75. minuti izjednačio, a domaćine je u vodstvo doveo Aguero u 82. minuti svojim drugom golom. City je u preostalom vremenu lovio još jedan gol koji bio ga odveo u četvrtfinale, no nije uspio.

Plasman u četvrtfinale Europske lige izborili su i Valencia, Atletico Madrid, Hannover, AZ Alkmaar, Schalke i Metalist.

Valencija je u Eindhovenu odigrala 1:1 protiv PSV-a što je bilo dovoljno za prolaz nakon što je kod kuće slavila 4:2. Gosti su poveli golom Ramija u 47. minuti, a izjednačio je Toivonen u 64. minuti. Rami je u 89. minuti dobio crveni karton, no PSV nije iskoristio igrača više.

Hannover je bez suviše problema pobijedio Standard 4:0 nakon što je prvi susret završio 2:2. Strijelci za njemački sastav bili su Abdellaoue (4), Kanu (21-autogol), Ya Konan (73) i Pinto (90+3).

Olympiakos je u Harkovu pobijedio Metalist 1:0, a potom u Pireju sve do 81. minute vodio 1:0. No Ukrajinci su sa dva gola u zadnjih deset minuta načinili veliki preokret i izborili prolaz. Gol za grčku momčad zabio je Marcano u 15. minuti, a za Harkiv Vilagra u 81. i Dević u 87. minuti.

Atletico Madrid je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš 3:0 nakon što je u prvom susretu slavio 3:1. Strijelci za španjolski sastav bili su Adrian Lopez u 26. minuti,Falcao u 83. minuti i salvio u sudačkoj nadoknadi.

U jednoj od najdramatičnijih utakmica Udinese je na stadionu Friuli pobijedio AZ 2:1, međutim Nizozemci su u prvom susretu slavili 2:0 pa idu dalje. Udinese je nakon svega 15 minuta igre imao vodstvo 2:0 i igrače više, no sve je prosuo. Već u drugoj minuti AZ je ostao s igračem manje nakon što je Viergever skrivio jedanaesterac. Di Natale je realizirao kazneni udarac, a potom u 15. minuti doveo Udinese i do vodstva 2:0. Falkenburg je u 31. minuti smanjio rezultat, a kasnije se pokazalo postavio i konačnih 2:1. Talijani su uputili ukupno 20 udaraca prema vratima Estebana, imali su pet kornera, te čak 11 zaleđa, no nisu uspjeli slomiti goste. AZ je mogao daleko mirnije privesti utakmicu kraju da Elm u 66. minuti nije promašio kazneni udarac.

Schalke je izborio prolaz premda je izgubio prvu utakmicu od Twentea 0:1, a potom u u Gelsenkirchenu gubio 0:1 nakon što su Nizozemci poveli golom Janssena u 14. minuti. U nastavku utakmice njemački sastav je zabio četiri gola pri čemu je nizozemski napadač Huntelaar zabio tri gola (29, 57-11, 81), a jednog je postigao Jones (71).

DALLAS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostvario je i drugu pobjedu na ATP Challengeru u Dallasu. U dvoboju drugog kola nakon 80 minuta igre pobijedio je Čeha Lukaša Rosola 6:0, 7:6 (2).

Čilić je sjajno ušao u meč i dobio je prvih devet gemova. Nakon što je poveo 6:0 i 3:0 činilo se kako će mirno privesti meč kraju, no Rosol je vratio break zaostatka, a kod rezultata 5:5 imao još jednu break loptu. Na koncu se pobjednik drugog seta odlučivao u 'trinaestoj' igri u kojoj je Čilić poveo 6:1 i brzo zaključio meč.

Bio je to njihov prvi međusobni susret. Idući Čilićev suparnik je Kanađanin Frank Dancevic, inače 175. tenisač svijeta.

ZAGREB

U petom susretu polufinala doigravanja EBEL lige u hokeju na ledu KAC Klagenfurt je u Ledenoj dvorani Doma sportova pobijedio Medveščak 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) i u seriji na četiri pobjede slavio 4:1.

Nažalost, Medveščak nije uspio izboriti pobjedu i produžiti nadu u plasman u finale. Premda je trener 'medvjeda' Marty Raymond najavljivao iznenađenje, bez suspendiranih Prpica i Banhama nije išlo. KAC se još jednom pokazao boljim i iskoristio je već prvu 'meč-loptu'. Gosti su utakmicu prelomili u drugoj trećini tijekom koje su došli do vodstva 3:0 golovima Josepha Tenutea (22:10), Thomasa Kocha (27:30) i Markusa Pirmanna (31:34). Koncem druge dionice Tomislav Zanoški je vratio tračak nade, a kada je devet minuta prije kraja utakmice Matt Siddall smanjio na 2:3 činilo se da nije sve izgubljeno. Međutim, KAC je minutu kasnije odgovorio golom Thomasa Hundertpfunda, a potom je Johannes Kirisits golom u praznu mrežu dvije minute prije kraja razriješio sve dvojbe.

KAC će u finalu igrati protiv Black Wings Linza koji također ukupnim rezultatom 4:1 pobijedio Tilija Olimpiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙